Vakantiecheck

Vakantiecheck

Een vakantiecheck maar dan voor jezelf. Tijdens de zomervakantie is dat een mooi moment. Op het moment dat deze blog online komt, lig ik waarschijnlijk aan het zwembad in Italië, te genieten van de omgeving, rust (in hoeverre dat kan met een tweeling van 5,5 jaar…), en de zon. Maar ook geniet ik van de mogelijkheid om na te denken over het komende half jaar.

Ondernemen

Mijn werk als ondernemer gaat gewoon door tijdens de vakantie maar uiteraard neem ik ook de tijd om stil te staan. De ontspanning geeft je hoofd de mogelijkheid om na te denken over nieuwe dingen waar je normaal geen tijd of ruimte voor hebt. Ik sta stil bij de dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Wat worden mijn nieuwe stappen? Met welke dingen ga ik verder? En wat is beter om niet te doen? Zijn er nieuwe ideeën of mogelijkheden?

Ruimte

Vaak neem je alleen aan het einde van het jaar de tijd om na te denken hoe je het volgende jaar gaat invullen. Maar ook tijdens een welverdiende zomervakantie heb je hopelijk de rust, tijd en de ruimte om na te denken. Je krijgt ruimte en rust in je hoofd om nieuwe ideeën te krijgen.

Online en offline

Als VA (Virtual Assistant) werk ik grotendeels online en bewaar ik mijn documenten en informatie in de Cloud. Want ik werk plaats onafhankelijk, zo dus nu ook op vakantie. Op deze manier kan ik altijd en overal bij de dingen die ik nodig heb. Maar naast het online werken, heb ik toch altijd wel een paar notitieboeken mee die hun eigen functie hebben. Het is ideaal om toch ergens zonder verbinding of stopcontact dingen te kunnen noteren.

Vakantiecheck

Bij het zwembad kan ik prima mindmappen in een notitieboek met alle woorden die in mijn hoofd te binnen schieten tijdens deze vakantiecheck. Vervolgens kan ik vanuit de mindmap een helder en concreet beeld maken van die dingen waar het om draait. Dit vat ik samen tot een plan, verhaal of blog.

Na het schrijven van notities kan ik een foto van de aantekeningen maken of neem ik het handmatig over in Evernote zodat ik het daarna ook weer digitaal overal kan benaderen. Evernote is ook een notitieboek maar dan digitaal. Ik kan niet zonder laptop of tabel maar ook diverse notitieboeken zal ik altijd blijven gebruiken.

Doe jij ook aan een check / reflectie tijdens je vakantie?

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.