Gaat jouw notitieboek mee op reis?

Midori - Traveler's Notebook

Toen ik jong was vond ik het al fantastisch om reisdagboekjes bij te houden. Daarin schreef ik op hoeveel kilometer we gereden hadden, hoeveel zakgeld ik uit gaf, welke uitstapjes we maakten en de namen van vriendinnetjes die ik maakte op vakantie. Dit notitieboekje of schriftje maakte ik dan nog mooier door alle bonnetjes, entree kaartjes en ansichtkaarten in te plakken. Naast dat ik het heel leuk vond om te doen tijdens de vakantie was überhaupt het doorbladeren van mijn reisdagboekjes ook heel leuk!

Nu ik vele jaren ouder ben hou ik nog steeds reisdagboeken of travel journals bij. De laatste jaren zijn we naar zo veel mooie en bijzondere landen geweest dat ik heel blij ben dat ik deze travel journals heb bij gehouden. Ze zijn niet meer hetzelfde zoals ik ze vroeger maakte. Nu kies ik een toepasselijk notitieboek uit wat mij op dat moment heel erg aanspreekt, schrijf ik vooraf ons reisplan erin, belangrijke informatie van ambassades en hotels en tips die we van vrienden hebben gekregen. Tijdens de reis maak ik aantekeningen, schrijf op wat we meemaken maar ook hoe ik me voel, hoe het daar ruikt en wat voor bijzondere dingen ik nu weer heb gegeten of gezien. En ook maak ik een lijstje met tips om weer aan andere mensen door te geven.
Het wordt een mooi bewaardocument voor later. Om nog eens door heen te bladeren en mij weer in dat land te wanen.

De vakantie staat weer voor de deur en ik ben ook al weer aan het bedenken welk notitieboek ik dit keer ga gebruiken. We hebben een aantal echte travel journals, maar natuurlijk kun je gewoon ieder notitieboek gebruiken die je mooi of toepasselijk vindt.

Ga je niet weg en blijf je deze vakantie thuis, ook dan kun je voor je ‘staycation’ een boekje bijhouden van alle dingen die je wilt doen en mogelijke uitstapjes in eigen stad/land.

Wij wensen je een fijne en zonnige zomervakantie toe!

Travel journals en reisdagboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.