Relaxt op vakantie

Relaxt op vakantie

Ik maak het hele jaar door to-do lijstjes maar in de weken voordat ik op vakantie ga, kan ik helemaal niet zonder. Dan liggen er zelfs meerdere door het hele huis: op tafel, op de koelkast. Ieder lijstje met een ander doel: de kampeerchecklist, een shopping lijst (nieuwe bikini, zonnebrand, anti-muggenspray etc.) en een to-do lijstje voor in huis. Want als controlfreak kan niet op vakantie gaan zonder dat het huis spik en span is.

Tegen de tijd dat je deze blog leest, geniet ik van mijn vakantie in Italië. Ieder jaar kijk ik er ontzettend naar uit om weer een nieuw stukje van de wereld te ontdekken, inspiratie op te doen en drie weken even helemaal niets te hoeven. En ieder jaar neem ik me ook voor om het voor die tijd iets rustiger aan te doen en niet zo te stressen om alles wat er moet gebeuren. Want ik heb de vervelende eigenschap dat alles afgemaakt, schoongemaakt en opgeruimd moet zijn voordat ik op vakantie ga, om te voorkomen dat ik ook maar ergens over kan piekeren wanneer ik in de zon op mijn strandbedje lig.

Op mijn to do lijst

Alle kamers in huis moeten schoon zijn, de kat moet nog even langs de dierenarts, alle mails in mijn inbox moeten beantwoord zijn. Ik wil nog langs de kapper, er moet een routekaart gehaald worden bij de ANWB, een boek en tijdschriften om te lezen en mijn kledingkast moest opgeruimd worden (zodat ik gelijk kan zien wat er eigenlijk allemaal inligt en ik kan inschatten wat er nog gekocht moet worden aan jurkjes, korte broeken en slippers). Om over het inpakken ervan nog maar te zwijgen.
Mijn vriendinnen moeten nog even bezocht worden (alsof ik ze niet vaker drie weken niet gezien heb, en de vriendschap is er nog steeds). Op de ochtend van vertrek loop ik als een kip zonder kop rond: de koelkast moet leeg zijn en schoon en de vuilniszak met daarin 1 lege verpakking, verwissel ik toch nog maar even.

Yoga en plannen

Super handig hoor die to-do lijstjes, maar soms kan je er ook knetter gek van worden. Je kunt altijd wel weer iets nieuws verzinnen en er is altijd wel iets niet af of gekocht. En eigenlijk maakt het allemaal niets uit, want zodra ik in de auto stap (en nog één keer controleer of ik echt wel alles heb meegenomen), al geniet van het idee dat ik drie weken lang even helemaal niets hoef. Ik eindelijk de tijd heb om te relaxen, elke dag yoga te doen en alles even los te laten om vervolgens helemaal zen weer thuis te komen. En toegegeven, ook daarbij helpt een planner mij om mijn doelen te formuleren en mijn plannen overzichtelijk te houden, om ervoor te zorgen dat ik ook bij thuiskomst, mezelf de tijd en de rust gun om dingen te doen waar ik zen van wordt.
En dan beloof ik mezelf om volgend jaar toch echt veel relaxter weg te gaan…

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.