Tips om dagboekschrijven te laten slagen

Tips om dagboekschrijven te laten slagen - My Lovely Notebook (2)

Voor de een is het de normaalste zaak van de wereld om van zich af te schrijven in een dagboek terwijl een ander daar nooit aan denkt. Of misschien weleens aan denkt, maar niet weet hoe. Daarom heb ik een blog geschreven met een paar tips om je op weg te helpen.

Wil je het dagboekschrijven serieus leren?
Doe dan mee aan mijn cursus dagboekschrijven. Onderaan dit blog vind je een mooie aanbieding!

  1. Kies een dagboek waar je blij van wordt. Dat is heel belangrijk, want als je samen veel tijd gaat doorbrengen en veel gedachten en gevoelens aan gaat toevertrouwen is het belangrijk dat dit een boek is waar je blij van wordt elke keer als je er weer in mag schrijven. Je kan kiezen voor een dagboek met slot, maar je kan eigenlijk ieder notitieboek als dagboek gebruiken. Kijk maar eens naar deze pareltjes.
  2. Schrijf dagelijks: Probeer elke dag een paar minuten de tijd te nemen om in je dagboek te schrijven. Het kan helpen om een vaste tijd te kiezen, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen of elke ochtend tijdens jouw ochtendritueel. Door regelmatig te schrijven, kan je jouw gedachten en gevoelens beter begrijpen en inzicht krijgen in hoe je met bepaalde situaties omgaat. Dit helpt je dus enorm met het vergroten van jouw zelfbewustzijn.
  3. Schrijf vrijuit: Dagboekschrijven is een geweldige manier om je gedachten en gevoelens vrij te uiten. Want de dingen die je opschrijft zijn alleen voor jou bedoelt. Schrijf dus alles op wat in je opkomt, zonder jezelf hierin te beperken of tegen te houden. Het is belangrijk om niet te oordelen over je eigen schrijven. Schrijf op wat je denkt en voelt, zonder je zorgen te maken of je netjes schrijf of dat het grammaticaal juist is. Dat maakt echt niet uit!
  4. Wees eerlijk: Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jezelf tijdens het schrijven in uw dagboek. Schrijf over je angsten, zorgen en uitdagingen, maar ook over je successen en wat je gelukkig maakt. Door eerlijk te zijn, kun je jouw gedachten en gevoelens beter begrijpen en misschien manieren vinden om met uitdagingen om te gaan. En als je niet eerlijk kan zijn tegen jezelf, tegen wie dan wel?
  5. Houd het privé: Een dagboek is een persoonlijk document, dus hou het privé. Het is niet bedoeld om aan andere te laten lezen. Als je niet wilt dat iemand leest wat je hebt geschreven kies dan voor een dagboek met slot of bewaar jouw dagboek op een veilige plek. Op deze manier kan je volledig vrijuit schrijven zonder je zorgen te maken over wat anderen zullen denken.

Dagboekschrijven kan een geweldige manier zijn om je gedachten en gevoelens te uiten en je mentale gezondheid te verbeteren. Ik hoop dat je met deze tips een begin kan maken aan een hele fijn reis waarbij je jezelf beter leert kennen.

Tips om dagboekschrijven te laten slagen - My Lovely Notebook


Wil je meer leren waarover je kunt schrijven?

En hoe je dit moet doen? Volg dan mijn 7-weekse online cursus dagboekschrijven. In 7 weken neem ik je mee op reis naar binnen met diverse methoden en technieken. Iedereen gaat weer ‘aan’ met een andere schrijfmethode, dus mijn doel is dat jij gaat ontdekken hoe jij moeiteloos gaat schrijven.

De cursus kost normaal €129,95 maar met code HERFST65 krijg je nu tijdelijk €65,- korting en volg je deze cursus voor maar €64,95. Ga naar www.dagboekschrijven.nl en meld je aan.

Handig om te weten:

  • Je krijgt direct toegang tot les 1, dus kan meteen beginnen
  • Er zit een mooie bonus bij met 365 schrijfvragen (krijg je tijdens de cursus)
  • Je kan kiezen om de les te lezen in het werkboek of door de video te bekijken
  • Je behoudt altijd toegang.

Meld je nu aan voor de cursus dagboekschrijven!!