Time management challenge: doe jij mee?

Time management challenge: doe jij mee?

Soms lijkt het alsof je tijd tekort hebt en dat de donkere dagen je energie opslokken. Dé periode om je tijd extra goed in te delen en ervoor te zorgen dat je leven in balans is. Op die manier krijg je meer energie en heb je minder stress. Je blijft meer gefocust en je wordt productiever.

De komende drie weken geven we je elke week een opdracht om te reflecteren op de invulling van je dagelijkse leven. Je kunt de opdracht thuis doen om te kijken wat het je oplevert. Onderaan deze blog kun je (in max 200 woorden) je antwoorden met ons delen. Geef jij 3 weken lang de meest originele en inspirerende antwoorden, dan win je een notitieboekje van My Lovely Notebook!

Dus pak je notitieboek en een pen erbij, kruip op de bank met een kop thee en doe mee!

OPDRACHT 1

De eerste opdracht is een persoonlijke reflectie die je helpt je energie en tijd beter te verdelen. Je krijgt inzicht in de dingen die je energie geven en in de dingen of personen die veel energie kosten.
Neem deze week een moment de tijd om na te denken over je situatie en observeer schommelingen in je energiepeil. Schrijf in een notitieboek onderstaande vragen op, samen met de gedachten en ideeën die elke vraag oproept.

Wat vergt energie

– Waarvan raak ik vermoeid?
– Wat wil ik veranderen aan de manier waarop ik mijn tijd en energie besteed?
– Waarvan wil ik minder in mijn leven?
– Welke mensen in mijn leven kosten mij energie?

Wat brengt je geluk

– Wat brengt een glimlach op mijn gezicht?
– Welke activiteiten geven me de meeste voldoening?
– Waarvan wil ik meer in mijn leven?
– Met wie wil ik meer tijd doorbrengen?

Welke veranderingen zou jij kunnen inzetten in je leven? Natuurlijk hoef je niet elk antwoord met ons te delen. Je kunt ook één antwoord, een conclusie of een inzicht die de opdracht je gegeven heeft, opschrijven. Heel veel succes met de uitdaging en vergeet vooral deze week niet om te genieten van de dingen die je doet en heel af en toe ook een momentje voor jezelf te nemen!

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

4 thoughts on “Time management challenge: doe jij mee?

 1. Sufina says:

  Start de ochtend altijd met een glimlach naar jezelf in de spiegel dan kan de rest van je dag niet meer stuk zeg ik altijd. Als je positief begint dan eindigt je dag ook zo. Zo ben je ook meer leuk in de omgang en minder gehaast om dingen af te rafelen. Neem even de tijd voor om je hoofd helemaal leeg te maken en je kan er weer tegen aan. 🙂

 2. danique says:

  Deze week was voor mij een week waar deze opdracht ineens als geroepen kwam. Een week met slecht nieuws; 2 zieke familie leden en 1 vriendin die ziek is. Dus dan ga je zeker nadenken over wat is belangrijk, waar besteed je je tijd aan etc.

  Mij brengt een glimlach op mijn gezicht mijn familie, mijn vriendinnen en mijn eigen bedrijf. Daar zou ik graag meer tijd aan willen besteden. En mijn tijd zo managen dat ik voor alles meer tijd heb.

 3. Sanne says:

  Goede opdracht!
  Ik heb zelf een ziekte waardoor ik de laatste maanden leer om aan de hand van dit soort vragen mezelf te onderzoeken, over wat werkelijk belangrijk is in het leven.
  Ik ben perfectionistisch en kan moeilijk nee zeggen. Dit vergt enorm veel energie.
  Ik probeer nu om meer van mezelf te gaan houden en te erkennen dat bepaalde dingen gewoon niet kunnen. Hierdoor is er zo veel ruimte in mijn hoofd gekomen. Vaker nee zeggen en gewoon tijd nemen voor de dingen waar ik gelukkig van word. Want als ik dingen doe waar ik blij van word dan heeft dat ook een positieve invloed op de mensen die dicht naast mij staan.

  Ik word enorm blij van fotograferen! pasgeboren baby’s mogen vast leggen geeft je vanzelf al een big smile :).
  Verder kan ik enorm genieten van creatief bezig zijn. Op die manier kan ik mijn hoofd leeg maken en heerlijk ontspannen.
  Ik ben christen en zie in alles om mij heen de schoonheid van God.. wat ik wil is dit moois allemaal vast leggen en misschien ooit een blog beginnen om dit alles te mogen delen.

 4. Merel says:

  Leuk dat jullie mee hebben gedaan aan de challenge en voor deze eerste opdracht even hebben stilgestaan bij de dingen die je energie geven en dingen die energie vergen.

  Bedankt voor je tip, Sufina! Het is zeker fijn om af en toe even je hoofd te legen zodat je er weer tegenaan kunt.

  Mooi voornemen om meer tijd te besteden aan je familie, Danique. Succes met het (nog beter) managen van je tijd!

  Nee zeggen is inderdaad een uitdaging, Sanne. Ik hoop dat deze opdracht je geinspireerd heeft om nog meer creatief bezig te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.