Time management challenge: deel 3

Time management challenge: deel 3

Tijdens deze challenge geven we je elke week een opdracht om te reflecteren op de invulling van je dagelijks leven. Onderaan deze blog kun je je antwoorden met ons delen. Geef jij 3 weken lang de meest originele en inspirerende antwoorden, dan win je een notitieboekje van My Lovely Notebook! Deze week de derde en laatste opdracht van de challenge.

Heb jij het ook zo druk?

Is jouw antwoord op de vraag: “Hoe gaat het?” een waslijst van taken en verantwoordelijkheden? “Goed, alleen erg druk” is een standaard antwoord dat we regelmatig geven. We hebben het allemaal druk, kunnen moeilijk ‘nee’ zeggen en willen teveel. Gevolg: slaaptekort, een gevoel van ontevredenheid en wellicht een koffieverslaving. Het lijkt alsof we ons bij voorbaat willen verontschuldigen voor het feit dat het zo lang geleden is dat we die ene vriend of vriendin niet hebben gebeld.

Maar hoe druk hebben we het eigenlijk echt? Vaak creëren we deze drukte helemaal zelf.

We willen op tijd opstaan om onze yogahoudingen te doen, te ontbijten en de krant te lezen voordat we naar ons werk gaan. We willen inkomende Whatsapp berichten het liefst binnen een uur (al dan niet meteen) beantwoorden, onze administratie bijhouden, iedere dag gezonde maaltijden bereiden, de was doen en strijken en ohja ook nog wat quality time doorbrengen met ons gezin. Wanneer ons dat allemaal lukt, is ons leven ‘perfect’. Extreem vermoeiend en uitputtend, want: die perfecte balans zullen we nooit bereiken. Vergeet perfectie, want imperfectie betekent niet dat je faalt, het betekent dat je uniek bent. En zoals Elizabeth Gilbert zegt: ‘The most wonderfull things happen when you surrender.’

Kijk naar wat je hebt en wat je wel voor elkaar hebt gekregen in plaats van te kijken naar wat je eigenlijk allemaal had willen doen en had willen hebben.

Daarom deze week een simpele maar heel effectieve opdracht die je help om dankbaarder te zijn. Dankbaarheid is blij zijn met wat je hebt, ook met de kleine dingen die iedere dag om je heen gebeuren.

OPDRACHT 3

Schrijf deze week (voor het slapen gaan) elke dag drie dingen in je notitieboek op waarvoor je vandaag dankbaar was.

Je zult zien dat je meer gaat waarderen wat je hebt en minder gefocust bent op wat je allemaal niet hebt. Je oefent om genoegen te nemen met de situatie en omstandigheden waarin je je bevindt. Het helpt je om tevredener in het leven te staan waardoor je vaker ‘nee’ kunt zeggen en misschien zelf wel een beetje tijd overhoudt aan het einde van de week!

Voor welke drie dingen ben jij het meest dankbaar? Laat het ons weten (in max 200 woorden) onderaan de blog op www.mylovelynotebook.nl

Heb je opdracht 1 & 2 gemist? Geen paniek! Je kunt nog steeds meedoen met de challenge en kans maken op het notitieboekje als je je antwoorden onderaan het artikel op de website met ons deelt. Volgende week wordt de winnaar van de challenge bekend gemaakt op Facebook.

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

6 thoughts on “Time management challenge: deel 3

 1. Sanne says:

  Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn geloof in God en Zijn liefde voor mij. Daarnaast komt natuurlijk de liefde van mijn vriend, familie en vrienden. Zij geven mij zo veel liefde, steun en kracht.. dat heb ik gewoon nodig.

  Ik ben dankbaar voor mijn creativiteit, ik kan echt enorm genieten van fotograferen en de schoonheid van alles om me heen zien en vast leggen.

  Ik ben dankbaar voor mijn beroep als visagiste. Het is zo mooi om o.a. bruidjes voor hun grote dag op te maken. Dat ik daar gewoon een deel van mag zijn vind ik heerlijk. Waarom ik dit ook ben gaan doen is om onzekere tienermeisjes te laten zien dat ze mooi zijn (zonder make-up!!) maar door bepaalde punten in hun gezicht te accentueren komt de schoonheid nog meer naar voren. Als ze vervolgens zichzelf bekijken in de spiegel en zeggen dat ze mooi zijn.. dan voel ik me intens gelukkig!!

 2. danique says:

  wat een hele mooie opdracht weer! vooral na een week waarin een vriendin slecht nieuws kreeg mbt haar kanker die weer terug is, sta je extra veel na waar je dankbaar voor bent.

  Ik ben dankbaar voor:
  1 mijn gezondheid. Op wat sport blessures na ben ik gezond en daar ben ik heel dankbaar voor.
  2 mijn talent om creatief te zijn. Dankzij dat talent heb ik onwijs leuk werk en een onwijs leuke webshop.
  3. mijn familie en vriendinnen. Die staan altijd voor mij klaar in goede en slechte tijden. Het grootste gedeelte van mijn vriendinnen ken ik al sinds de middelbare school en zijn als mijn zussen voor mij. Dat zijn vriendschappen die ik nooit wil kwijtraken en dankbaar ben dat ik die heb.

 3. Sufina says:

  Het was erg leuk om aan de slag te gaan met deze leuke opdrachten. We zijn alweer bij de derde opdracht beland. Nou waar ben ik dankbaar voor.

  – Mijn gezin waar ik elke dag van geniet
  – De opvoeding die ik heb gehad, dat mijn ouders mensen zijn op wie we nog steeds altijd kunnen rekenen.
  – En als laatste dat ik mijzelf kan en mag zijn en daar ook mijn levenskeuzes op durf te baseren

  Er zijn eigenlijk veel dingen waar ik dankbaar voor ben maar deze drie zijn allerbelangrijkste in mijn leven.

 4. Annemieke says:

  Heb er de afgelopen week niet eens extra bij stil gestaan…
  Ik ben dankbaar voor de werkloze positie waarin wij verkeren. Mijn vrien zit zonder werk en ik heb niet veel opdrachten. Dat maakt het financieel lastig, maar laat ons extra genieten van onze lieve, gezonde kinderen!
  Wat vond ik het heerlijk dat gisteren de zon weer lekker scheen. Ogen dicht, gezicht naar de zon en gewoon even genieten!
  En dan mag ik ook nog elke dag doen wat ik leuk vind: schrijven! Ben druk met mijn eigen boeken, maar help ook veel anderen, met tips in mijn blogs, trainingen die ik aan het opzetten ben en inspiratie die ik deel.
  Hoe het met mij gaat? Goed!

 5. Merel says:

  Wat een toewijding hebben jullie de afgelopen drie weken getoond tijdens deze challenge! Ik hoop dat we jullie hebben kunnen inspireren om te reflecteren op de invulling van je dagelijks leven en dat jullie met alle tips nog beter je tijd kunnen managen. Bedankt voor jullie uitgebreide en inspirerende antwoorden!

  De persoon die drie weken lang de meest originele en inspirerende antwoorden heeft gegeven is Danique. Gefeliciteerd! Je wint een notitieboekje van My Lovely Notebook! Als je je adresgegevens mailt naar My Lovely Notebook (via contact) dan sturen we het notitieboekje naar je op. Veel schrijfplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.