Schrijf je blij

Schrijf je blij

Soms zijn we zo druk bezig met het kijken naar de dingen die we nog willen bereiken of kopen, dat we vergeten te kijken naar wat we al hebben. We zien de vervelende klusjes die gedaan moeten worden in huis, in plaats van dankbaar te zijn voor de mooie plek waar we mogen wonen. We zijn niet tevreden omdat we nog niet het perfecte gewicht hebben bereikt of die mooie schoenen hebben gevonden.

Of we zijn zo druk bezig met het maken van de perfecte foto voor Instagram, het vastleggen van het moment, dat we vergeten met onze eigen ogen te kijken naar het mooie uitzicht of te luisteren naar de mensen om ons heen.
De kunst is om te kijken naar de kleine dingen die ons gelukkig maken en deze in ons op te nemen: een inspirerend gesprek op een onverwacht moment, de zon die tussen de bomen schijnt tijdens een fietstocht of een leuk koffietentje waarvan je het bestaan niet wist.

“There are always flowers for those who want to see them”

Schrijf je blij

Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die vaker dankbaar zijn, ook gelukkiger zijn, beter om kunnen gaan met tegenslagen, geduldiger zijn en beter beseffen wat ze allemaal hebben, in plaats van steeds maar meer te willen (Bron: Wendy online).

Door elke dag minstens drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, zul je merken dat je na een tijdje ook de wat minder voor de hand liggende dingen opschrijft waardoor je bewuster stilstaat bij de dingen die je waardeert.
Het is een simpele en effectieve manier om gelukkiger te worden. Door je te focussen op de positieve dingen kun je je geluksgevoel namelijk verhogen.

Instant Happiness

Houd een dagboek bij van de dingen waar je dankbaar voor bent. Het hoeven geen grote dingen of gebeurtenissen te zijn, je kunt ook dankbaar zijn voor een heerlijk ontbijt op je zonnige balkon of het feit dat je een vrije dag hebt. Onze hersenen hebben van nature de neiging om zich te focussen op alles wat fout is, dus zo’n dagboek helpt je te beseffen wat er allemaal goed is. Het geeft je ook een beter beeld van wat jij belangrijk vindt in je leven, want dat zijn de punten die je opschrijft. Op die manier word je automatisch ook weer aangetrokken tot dingen en personen waar je echt blij van wordt. Door dit in kaart te brengen, komt je innerlijke power meer naar boven en leer je te vertrouwen op je intuïtie.

“Whatever makes you feel bad, leave it. Whatever maken you smile, keep it”

Make room for good things

Wanneer je dankbaar bent, geeft dit je een geluksgevoel. Dat gevoel laat op dat moment weinig ruimte over voor andere, negatieve gedachten. Je ‘traint’ je mind om positief te denken. Naast op te schrijven waar je dankbaar voor bent, kun je ook onderstaande vragen beantwoorden:

– Welke inspirerende quotes of positieve affirmaties ben ik vandaag tegengekomen?
– Welke uitdagingen wil ik deze week aangaan?
– Welke geweldige dingen zijn er vandaag gebeurd of waar moest ik heel erg om lachen?
– Hoe had ik vandaag nog beter of leuker kunnen maken?

Deze vragen maken je bewust van alles waar je dankbaar of blij over bent, waardoor je het ook meer zult ervaren. En doordat je gelukkiger bent, heb je weer een grotere kans op succes. Wat willen we nog meer?!

There are so many things to be grateful for”

Hello Beautiful day

Door een dankbaarheidsnotitieboek op een vaste plek te leggen (bijvoorbeeld op je nachtkastje) kun je jezelf eraan herinneren de oefening elke dag te doen. Als je elke dag te veel vindt, kun je het ook op een vast moment in de week doen, bijvoorbeeld op zondagavond.
Ook dit heeft weer een positief effect: doordat je weet dat je iedere dag drie dingen op moet schrijven waar je dankbaar voor bent, train je je brein om op zoek te gaan naar dingen waar je blij van wordt, waardoor je meer gefocust bent op de positieve dingen die gebeuren.

Voor welke drie dingen ben jij dankbaar vandaag?

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.