Personaliseer je notebook met deze toffe DIY tips!

Personaliseer je notebook met deze toffe DIY tips!

Je kunt je notitieboekje nog unieker maker, door hem te personaliseren. Knippen, plakken, schrijven, er zijn zoveel mogelijkheden! Ga er daarom eens lekker voor zitten, verzamel daarna al je knutselspulletjes en ga vooral zelf aan de slag. Leer vooral van mijn fouten, tips en maak stap voor stap de notebook van de foto na. Waarschuwing vooraf: grote kans op een nieuwe hobby!

Wat mij betreft, zit het personaliseren echt in de details. Een strikje, een kantje of een hartje, dat maakt het eigen. Dat is trouwens de stijl waar ik erg van houd. Mijn kast puilt dan ook uit van de kraft boekjes, klosjes kant en jute in verschillende maten, kleuren en vormen, ruw touw, (letter)stempels, verschillende kleuren inkt en fineliners in alle soorten en maten.

Leer van mijn DIY fouten

In het begin heb ik wel wat foutjes gemaakt, bijvoorbeeld door veel te enthousiast aan het werk te gaan, met als gevolg een veel te drukke/volgepropte cover. Of door met stift op de kraft-kaft te werken – wat dus niet werkt. Hoezo niet? Nou, omdat kraftpapier nogal ‘zuigt’, loopt je inkt uit. Toevallig had ik het ook nog eens met een rode stift gedaan, met als gevolg dat mijn letters letterlijk bloeden. Niet cool! Zeker niet, omdat ik het op een boekje deed wat ik al in gebruik had, iets dat ik echt wilde bewaren.

Wat moet je vooral wél doen!

Ga gewoon eens wat proberen. Wat vind je leuk? Knip een reepje stof of jute, leg je bloemetjes, strikjes of stickers erbij. Bekijk eerst of je het goed vind staan voordat je het definitief vastplakt. Zo kun je nog eens schuiven! Bang dat je inkt ook gaat ‘bloeden’ zoals ik hierboven beschreef? Probeer dan je inkt eerst uit op bijvoorbeeld de binnenkant van de kaft. Aan de achterkant kijk je toch meestal niet. Zo verpest je in elk geval je kunstwerkje niet! Let qua lijm ook even goed op welke je neemt. Kies er eentje die doorzichtig opdroogt, zodat je geen restjes ziet.

How to: DIY notebook van de foto

Hiervoor gebruikte ik een kraft notitieboekje, jute band met opdruk, beige lint, een witte fineliner, doorzichtige knutsellijm en ruw touw. Eerst knip ik de jute band en het lint op maat. Wel iets groter, want dan knip ik het na het plakken precies langs de randen op maat. Wel even wachten tot de lijm goed droog is! Vervolgens schreef ik LOVE en tekende ik een hartje. Om te zorgen dat de blaadjes mooi blijven, strikte ik het ruwe touw om de kaft heen. Simpel als dat!

Heb jij wel eens een notitieboekje gepersonaliseerd met een DIY? Ben je blij met het resultaat?

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.