Can’t sleep write now – voor nachtelijke piekeraars

Can't sleep write now - voor nachtelijke piekeraars

We hebben het allemaal wel eens: je kruipt op tijd onder de wol omdat je de volgende dag vroeg op moet, leest nog een paar bladzijden uit je boek en knipt het nachtlampje uit. En dan begint het: het malen in je hoofd, het eeuwige stemmetje die je nog even helpt herinneren wat je morgen allemaal moet doen: dat ene project afronden op je werk, boodschappen en je moet écht niet vergeten om morgen die ene vriendin te bellen over het organiseren van een babyshower. Het stemmetje legt je het liefst ook nog even uit hoe je dat allemaal aan moet pakken en vervolgens laat je alles nog een keer de revue passeren om te voorkomen dat je het morgen weer vergeten bent. Na een half uur ben je nog klaarwakker.

Een kleine troost: je bent niet de enige. Veel mensen kunnen slecht in slaap komen door alles wat er in hun hoofd spookt. Wellicht kan een notitieboekje je helpen. Leg hem op je nachtkastje en schrijf voordat je gaat slapen al je goede ingevingen, ideeën of piekergedachten hierin op. Daarna kun je je gedachten loslaten (omdat je niet meer bang bent om ze te vergeten) en kun je heerlijk slapen!

‘I am a daydreamer and a nightthinker’

Een briljant idee

Het gebeurt ons ook regelmatig dat we, wanneer we ons hoofd op ons kussen leggen, ineens een briljant idee krijgen of een oplossing zien voor een probleem waar je overdag tegenaan liep. ’s Avonds en ’s nachts gaan onze gedachten vaak dieper dan overdag; het is stil en je gedachten hebben alle ruimte om na te denken, zonder onderbroken te worden door externe factoren. Je bent ervan overtuigd dat je je briljante ingeving de volgende dag nog helder op je netvlies hebt staan maar niets is minder waar: de volgende ochtend ben je het compleet vergeten.

Veel ideeën komen wanneer de rest van de wereld slaapt en jij klaarwakker bent. Voor iedereen die vaak wakker ligt en piekert of ’s avonds de meest geniale ideeën bedenkt is er het notitieboekje ‘Can’t sleep write now’. Hiermee verander je je slapeloze nachten in een bron van inspiratie. In het boekje staan verschillende uitdagende opdrachtjes, creatieve ideeën, mooie quotes en er is genoeg ruimte voor eigen invulling zoals to-do lijstjes. Een fijne manier om het stemmetje in je hoofd een beetje te temperen.
Ook kun je nadenken over hoe je de volgende dag wilt invullen en reflecteren over wat je hebt meegemaakt.

‘Nighttime is really the best time to work. All the ideas are there to be yours because everyone else is asleep’

Goede nachtrust

Wist je dat veel succesvolle mensen, voordat ze gaan slapen, vaak even stilstaan bij de dag? Ze nemen bijvoorbeeld de tijd om drie dingen op te schrijven waar ze die dag dankbaar voor zijn. Het herinnert je eraan waar je vooruitgang hebt geboekt, waardoor je gemotiveerder blijft. Ook maken succesvolle mensen vaak een to-do lijstje voor de volgende dag, op die manier zal je niet ‘s nachts wakker schrikken door deze gedachten, wat zorgt voor een good night sleep.

Goede nachtrust is super belangrijk: het beïnvloed hoe energiek we ons de volgende dag voelen. Van acht uur slapen per nacht worden we productiever, gezonder en creatiever. Leg dus voortaan een half uur voordat je gaat slapen je smartphone weg en pak je notitieboekje erbij! Schrijf op wat je dwarszit, belangrijke dingen die zijn gebeurd gedurende de dag en hoe ze je beïnvloed hebben of dingen nog gedaan moeten worden. Schrijf alles op wat er in je op komt, positieve gedachten of grote plannen voor de komende weken. Of plan alvast je volgende dag. Op die manier kun je meteen fris aan de dag beginnen zonder eerst te hoeven nadenken wat je als eerste moet doen. Can’t sleep? Write!

Mooie notitieboekjes om 's nachts in te schrijven.


Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.