Notitieboek tip # 6: Menu weekplanner

Notitieboek tip # 6: Menu weekplanner

Je notitieboek kun je op verschillende manieren gebruiken. Om jou te inspireren lichten we er de komende weken een aantal mogelijkheden uit. Vandaag geven wij je tips mee om je notitieboek als menu weekplanner te gebruiken.

Wat eten we vandaag?

Bij ons een vrij veel gesteld vraag. Gevolg? Gehaast nadenken over wat er snel en simpel te maken is. We willen namelijk de avond gaan gebruiken om lekker op de bank te hangen, filmpje te kijken, kortom even totaal ontspannen. Jij wil misschien wel op tijd eten in verband met de kinderen. Dan heb je al helemaal geen zin om over wát je specifiek gaat eten na te denken plus de boodschappen die nog gedaan moet worden.

Je menu weekplanner

De eerder genoemde frustratie is makkelijk te voorkomen. Ga op een moment dat je wat tijd vrij hebt eens voor jezelf nadenken over wat je die week allemaal wil en kunt eten. Als je je notitieboek open hebt dan schrijf je aan de linker pagina wat je die week wil eten. Een keertje pasta, een keertje rijst etc. Op de rechterpagina maak je dan je boodschappenlijstje. Handig, want als je weet dat je voor meerdere gerechten een ui nodig hebt kun je daarop slim inkopen.

Extra voordelen

Inmiddels zijn de voordelen van het plannen wel duidelijk. Je hoeft niet meer dagelijks na een lange (werk)dag te denken over het eten, je kunt je inkopen van te voren en in één keer doen. Ook de rest van de familie kan gebruik maken van het boekje. Ben jij later thuis dan kunnen ze voorbereiden (want ze weten wat je voor welk gerecht hebt ingekocht). Ze kunnen je helpen met het aandragen van ideeën. En ben je zelf een keer inspiratieloos? Dan blader je gewoon wat ‘weken’ terug.

Afbeelding: Yulia Davidovich 123RF.com

Gebruik een van deze notitieboekjes als menu weekplanner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.