De 3 must haves voor productiviteit

De 3 must haves voor productiviteit

Inmiddels schrijven we al enkele maanden artikelen waarmee we hopen jou te inspireren en/of te helpen in het organiseren van je dagelijks leven. Ook wij worden nog wekelijks geïnspireerd en vandaag staan we stil bij Chris Bailey die met ons zijn lessen in productiviteit deelt.

De 3 productiviteit must haves

Chris noemt drie zaken die hij als essentieel bestempelt om zo productief mogelijk te zijn: Tijd, energie en focus. Diegene die deze items goed weet te combineren haalt het beste uit zijn dag of uit zijn taak. Wat gebeurt er dan als je 1 van deze elementen mist?

Tijd goed ingedeeld, volle energie maar geen
Stel je hebt je dag perfect ingedeeld. Je weet van uur tot uur wat je wil gaan doen. En je zit ook nog eens volledig in je energie. Met andere woorden je bent klaar om je dag/project/taak aan te pakken. Je bent goed op weg, echter ontbreekt het je aan focus. De kans is groot dat je je door allerlei zaken laat afleiden. Je ziet in je rechterooghoek dat er een nieuwe mail binnenkomt die je meteen gaat lezen. Helaas, je bent weer afgedwaald van je kerntaak. Of je kijkt even op je Facebook waar iedereen vandaag mee bezig is. Ook hierdoor raak je uit je flow en moet je als het ware weer opnieuw ’opstarten’ zodra je op je kerntaak gaat concentreren.

Tip: Zorg dat je afleiding uit de weggaat. Zet je mail voor een paar uur uit en leg je telefoon op een plaats buiten handbereik.

Tijd goed ingedeeld, focus en gebrek aan energie
Wat als je wederom je tijd goed hebt ingepland en je bent super geconcentreerd om aan de slag te gaan? Heel mooi alleen het gebrek aan energie zal je nekslag zijn. Iemand die moe is of geen zin heeft zal zeer waarschijnlijk geen productieve dag hebben. Het is een open deur en helaas ook waar. Zonder de juiste dosis energie zal een taak je niet een uur, maar misschien wel een paar uur kosten. Zonde toch?

Tip: Zorg ervoor dat je elke dag uitgerust bent. Zorg voor voldoende slaap of mediteer tussendoor. Op deze manier tank je weer je eigen energie bij. Blijf ook altijd bewegen. Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest

Alle productiviteit must haves op peil
Vandaag is de dag dat je goed hebt geslapen en je hebt ook al een uurtje heerlijk gesport. Je hebt energie en je voelt je zeer geconcentreerd. Het enige wat je nu nog moet doen is het opstellen van een logische, niet te drukke planning. Prioriteer, en bedenk wat je van uur tot uur wil doen. Zo voorkom je dat je ongestructureerd door je taken heen pingpongt en haal je juist het maximale uit jezelf en uit je dag.

Chris Bailey

Chris Bailey is afgestudeerd in management en marketing aan de Carleton universiteit in Ottawa. In plaats van zich meteen in het bedrijfsleven te storten heeft Chris ervoor gekozen om een heel jaar lang zijn leven te wijden aan productiviteit. Zijn kennis en vaardigheden heeft hij onderen andere opgedaan door veel te lezen, inspirerende video’s te kijken (TED-talks) en door veel uit te proberen. In een video legt hij uit hoe hij daartoe gekomen is en wat zijn belangrijkste bevindingen zijn. Je vindt zijn video hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.