Tijd voor ikke: Me-Time

Tijd voor ikke: Me-Time

Het leven kan soms erg druk zijn. Werk, Gezin, Familie, vrienden, events etc etc. Voordat je het weet ben je alleen maar aan het doen. Hoe leuk sommige dingen ook kunnen zijn. Balans is belangrijk. Dit weet je waarschijnlijk al wanneer het op werk-privé gebied aankomt. De vraag is nu of je het ook doet op het gebied van tijd voor jezelf en tijd met anderen? We leggen je graag onze kijk uit op het gebied van tijd nemen voor jezelf. In het Engels gezegd: Me-Time

Is Me-Time echt zo belangrijk?

Ons antwoord: een volmondige JA! Denk maar eens aan potentiele consequenties als je niet even wat tijd neemt voor jezelf. Kans is groot dat druk en stress de overhand gaan nemen. En laat dat nou net 2 factoren zijn waar je nou net niet teveel van wil hebben. De vicieuze cirkel waar je dan in terecht komt is voor niemand goed. Niet voor je werk, je gezien of je relatie. Beter vermijden dus!

Wat is Me-Time

Zoals de term al zegt gaat het om ‘Me’. Mij dus, of in dit geval om jou! En daarbij is het dus belangrijk dat het echt om jou gaat. Dus even niet: ‘Nog even die presentatie afmaken’ of ‘even de was doen’ (tenzij je dat natuurlijk oprecht super leuk vindt J). Het gaat erom dat je dingen doet die jij fijn vindt, die je lekker in je eentje kunt doen om zo jou eigen batterij op te laden. Voordeel is daarmee dat je er daarna weer helemaal tegenaan kunt. Met frisse energie kun je je weer focussen op anderen. Win-win dus!

Me-Time zaken

Vind je het moeilijk om Me-Time te plannen en weet je niet wat je dan moet gaan doen. Zoals altijd helpen wij je graag! Voor Me-Time moet je tijd vinden. Of nog veel beter, tijd maken! Is dit moeilijk voor je omdat je met partner / kinderen zit? Pak een uurtje vroeg in de ochtend of wat later op de avond en richt die helemaal op jezelf in. Lees een boek dat al tijden onberoerd in de kast staat. Neem een voetenbadje en zet je favoriete artiest aan. Of combineer deze dingen!
Je kunt er natuurlijk ook op uitgaan. Een bezoek aan de sauna of aan het park is bij uitstek geschikt voor Me-Time. Met gemak kunnen we nog een aantal Me-Time activiteiten verzinnen.

Maar we hebben het al eerder gezegd, Me-Time draait om jou! Dus we zijn erg benieuwd naar wat is jouw invulling is voor de perfecte Me-Time? Zet ze hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.