Notitieboek tip #14: jouw notitieboekje als moodboek

Notitieboek tip #14: jouw notitieboekje als moodboek

Soms zit je misschien wel eens met gedachten, ideeën of dromen die je graag een plek wil geven. Of het nu gaat over je volgende reis, de inrichting van de kinderkamer of je gedachten over een carrière switch, opschrijven helpt je in ieder geval om rust in je hoofd te creëren. Ervaar je dat het dan ook best lastig is om de juiste zinnen of woorden te vinden? Laat staan op te schrijven? Probeer het dan eens volgens onze oplossing: een moodboek.

Wat is een moodboek?

Kun je het nog herinneren? Dat je op de basisschool een collage mocht maken over je favoriete activiteit of wat je later wilde worden als je groot bent? Een moodboek is jouw collage voor volwassenen. De essentie is het zelfde: Alles wat je tegenkomt en wat je mooi vindt, jou inspireert of waar je nog van droomt leg je hierin vast. Zo maak je visueel wat jou bezighoudt. In dit geval is het niet zomaar een collage, maar een uitwerking van jouw idee of droom.

Hoe maak je van je notitieboekje een moodboek?

Allereerst begint het met een (notitie)boek hebt wat jouw moodboek kan worden. Met andere woorden, heb je een boekje wat bij jou past en is deze mooi en speciaal genoeg om jouw gedachten en ideeën in op te slaan. Heb je er eentje gevonden die bij je past? Dan is de volgende stap om overal waar je komt en dingen tegenkomt die jou inspireren en verblijden uit te knippen, te scheuren of uit te printen van je computer. Ook een wijnetiket of een stuk stof kun je in je moodboek kwijt. Beperk jezelf niet, het is jouw moodboek. Deze items plak je dan in je moodboek eventueel begeleid door een paar woorden. Hou de woorden beperkt, een plaatje zegt vaak meer dan heel veel woorden.

Is een moodboek je verder nog van dienst?

Jazeker! Soms geeft het je een verbluffend inzicht in waar je momenteel staat in het leven. Door te visualiseren zie je je onderliggende gevoel voor je. Je moodboek is je spiegel. Daarnaast kan een moodboek je weer op hele nieuwe ideeën brengen. Een moodboek leent zich ook uitstekend om te delen met anderen. Zij kunnen je misschien wel verder inspireren of je idee aanscherpen. Het fijne van een moodboek is ook dat je deze niet continu bij je hoeft te hebben. Alles wat je onderweg verzamelt kun je later thuis aan je moodboek toevoegen. Zowel privé als zakelijk is dit heel goed in te zetten. En je hoeft het niet bij eenmalig iets te laten. Een moodboek kan altijd, overal en wanneer jij wil.

mooie notitieboeken te gebruiken als moodboek


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.