Hou je vakantie nog even vast – deel 2

Hou je vakantie nog even vast - deel 2

Vorige week heb je onze tips kunnen lezen hoe je jouw vakantiegevoel nog even vast kunt houden. Deze week gaan we daar nog even op door met 3 extra tips om nog even dat vakantiegevoel vast te houden. Want ook deze week, en al die ander weken na je vakantie geldt: het is zonde om meteen weer in de alledaagse hectiek meegezogen te worden en die fijne vakantie snel te vergeten. De allerbelangrijkste vinden wij sowieso dat je niet direct na je vakantie weer met werken begint. Neem ook nog een paar dagen thuis de tijd om te acclimatiseren.

Doe niet teveel

Tuurlijk is het leuk om vrienden en familie direct na thuiskomst weer te zien. En ja, ook de koelkast moet weer gevuld worden. Net zoals andere (dagelijkse) taken zoals de was, de tuin, alvast je mail wegwerken en andere zaken die op je wachten. De truc is: Doe niet teveel. Zorg dat je fris blijft en verdeel de taken over de dagen die je nog thuis hebt en/of je partner. Je familie en vrienden lopen niet weg. De was kan ook doordeweeks wel gedaan worden en aan je mail kun je ook best beginnen zodra je echt weer op kantoor bent. Lekker tussen het uitwisselen van vakantieverhalen door.

Van idee naar uitvoering

Op je vakantie heb je tijd. Heel veel tijd. Je moet niks echter wil je wellicht des te meer. Hoe druk of hoe rustig je vakantie ook is, veel mensen gebruiken deze periode om tot zichzelf te komen. Om eens goed na te denken of te reflecteren. Wat hier uit volgt zijn ideeën, wensen, goede voornemens. De alledaagse hectiek doen ons deze goede voornemens wel eens vergeten. Onze tip is om jouw van jouw idee echt iets te maken. Dit doe je door een stappenplan voor jezelf op te stellen en je voornemen dus concreet te maken. Is één van jouw vurige wensen om bijvoorbeeld een bepaalde opleiding te beginnen? Schrijf voor jezelf op wanneer je onderzoek gaat doen naar de verschillende mogelijkheden. Neem in je plan ook mee wat jouw eigen uiterste inschrijfdatum is. Zet er meteen een beloning voor jezelf tegenover. Deze 2 mijlpalen bereikt? Nu mag je jezelf trakteren op de door jou gekozen beloning (dagje sauna wellicht?).

Blijf doen wat je op vakantie ook deed

Heb je lekker uitgebreid de tijd de tijd genomen om een boek te lezen? Doe dit thuis ook. Heb je elke dag na het eten een wandeling gemaakt? Waarom zou je hier mee stoppen? Trek er ook in je eigen omgeving eens even lekker op uit. Door dit te doen hou je de vakantie nog even vast. En wij zien in ieder geval geen enkele reden om thuis niet te doen wat je op vakantie wel deed.

Ga naar buiten

Thuis, werk, routine. Worden die haast onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom is het een goed idee om daar soms eens uit te breken. En dat kun je vrij simpel doen om er af en toe gewoon eens lekker op uit te gaan. Maak een lekker ommetje als je weer op kantoor zit. Ga eens lunchen met een vriend of vriendin. Zo combineer je ook nog eens het aangename met het nuttige. En een korte break uit je vertrouwde omgeving kan zomaar fungeren als batterijtje om weer eens even wat energie bij te tanken.

Denk jij dat je het in je hebt om je vakantie gevoel nog wat langer vast te houden? Wij wensen je in ieder geval veel succes, maar vooral veel plezier ermee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.