5 tips om jouw vakantiegevoel nog even vast te houden

5 tips om jouw vakantiegevoel nog even vast te houden

Of je vakantie nu al voorbij is, bijna voorbij is of indien je het geluk hebt dat je nog op vakantie kunt gaan: Na die paar weken vrij zijn vind je weer eenvoudig je weg naar kantoor. Het gevaar van kantoor is vaak dat je die fijne vakantie heel snel vergeet. En dat is natuurlijk heel erg zonde. Dit artikel helpt je om jouw vakantiegevoel nog even langer vast te houden op het moment dat je de kantoorjungle weer onveilig maakt.

Ben nog even thuis

Om de overgang van vakantie naar werk niet al te groot te maken is het aan te raden om niet direct de volgende dag na terugkomst weer te beginnen. Neem een paar om thuis in je standaard ritme te komen. Heb je daar je draai gevonden dan kun je de volgende fase in: werk. Ook op kantoor moet je even acclimatiseren. Dat doe je als volgt:

Niet op kantoor – Mailbox

Heb je je out of office melding van je mailbox nog aanstaan? Mooi! Hou deze nog actief op de eerste dag dat je weer terug bent. Mensen verwachten dan niet zo snel een reactie terug. Beter nog: misschien gaat je collega nog even op zoek naar iemand anders en voor je het weet is de actie al gedaan. Ga je nog op vakantie? Zet dan je out-of-office melding een dag later dan dat je daadwerkelijk terug bent.

Niet op kantoor – agenda

Mooie aanvulling op je out of office in je mailbox: Zet ook je agenda op de eerste dag van terugkomst nog op ‘niet aanwezig’. Hiermee voorkom je dat je op je eerste werkdag meteen weer van vergadering naar vergadering sjokt. Na zo’n vergader-arme (miss van maken: vergadervrije) dag heb je dan niet het gevoel dat je alweer toe bent aan ene nieuwe vakantie.

Hooi op je vork

Je out-of-office nog even in stand houden geeft je al meer rust dan wanneer je dit niet doet. Echter zal het je collega’s toch echt opvallen dat je weer terug bent. Staan ze aan je bureau met allerlei verzoeken nadat ze je vakantieverhalen hebben aangehoord ben dan voorzichtig / terughoudend. Neem de eerste paar dagen niet teveel hooi op je vork. Doe uiteraard wel je best, maar zeg ook gerust eens nee. Je vakantiegevoel blijft hierna lekker nog even bij je.

Mailbox weg werken

Je hebt vele mails ontvangen. Wegwerken is een hele klus. Met deze tip gaan we het je zeker iets gemakkelijker maken: Begin bij je laatst ontvangen mail en selecteer op onderwerp. Nu heb je alle mails over dat onderwerp bij elkaar staan. Scan ze allemaal en bepaal met welke nog wat gedaan moet worden. Ligt er een actie bij iemand anders, stuur de betreffende mail dan direct door en archiveer hem voor jezelf. De overige mails kun je direct weggooien. Scheelt je meteen veel doorspit werk.

Veel succes met je eerste werkdagen en geniet nog even lekker na van jouw vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.