Notitieboek tip #10: zomer gids

Notitieboek tip #10: zomer gids

Je notitieboek kun je op verschillende manieren gebruiken. Om jou te inspireren lichten we er de komende weken een aantal mogelijkheden uit. Omdat de vakantieperiode bijna voor de deur staat geven we graag tips die hier op aansluiten. Deze week nog meer handigheidjes waarvoor je je notitieboek op vakantie kunt gebruiken.

Zomer gids

Inmiddels heb je je bucket list gemaakt, je vakantie een beetje gepland en ook zo goed en kwaad als het kan gebudgetteerd. Allemaal items waardoor je wat rustiger naar je vakantie toe kunt leven. Als je dat prettig vindt uiteraard. En wij raden aan nog meer in je notitieboek te schrijven, zodat er een mooie zomer gids ontstaat.

Handige adresjes

Als je toch aan het voorbereiden bent, waarom dan niet gelijk handige adresjes opschrijven? Scheelt je een hoop extra zoek werk op locatie. Dit kan van een aantal hotels zijn, het restaurantje wat je door een collega is aangeraden of van die duikschool die hele goeie recensies heeft gehad. Je kunt beter de lokale bevolking naar de weg vragen die je hebt opgeschreven, dan naar dat kroegje waarvan je de naam ongeveer weet. Andere functionele zaken zijn bijvoorbeeld het adres en telefoonnummer van de Nederlandse ambassade. Ook het nummer van je reisorganisatie in Nederland kan wel eens van pas komen.

Woorden

Heb je wel eens ervaren dat je meer voor elkaar krijgt zodra je de lokale bevolking van je vakantieland laat zien dat je je in hen verdiept hebt? Niet? Probeer het dan eens. Je zult zien dat het gewaardeerd wordt. Zonder dat we je direct een talenstudie aanpraten kun je simpelweg met wat basics beginnen. Wat zijn woorden die jij op vakantie vaak gebruikt? Het begint met begroetingen als goedemorgen of hallo. Veel voorkomende woorden hebben vaak te maken met eten en drinken (kent u een goed restaurant) of met de wegvragen. Weet jij al wat links en recht in verschillende talen is? Schrijf deze veel gebruikte woorden op, zodat je zeer snel bij kunt pakken als dat nodig is.

Lokale weetjes

Tenslotte is het slim om bijvoorbeeld achterin je notitieboek wat handige tips voor jezelf op te schrijven. Ga je niet naar een Europees land? Check dan de wisselkoersen online of bij je bank en maak een paar eenvoudige rekenvoorbeelden. Handig als je iets wil kopen en niet teveel wil betalen. Neem gelijk de tijd om uit te zoeken wat een taxi kost. Een chauffeur verdient vaak veel te veel aan een goedwillende toerist. Wat schrijf jij altijd op voor je op vakantie gaat? We horen het graag!

 

leuke notitieboekjes te gebruiken als jouw zomer gids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.