Mooie quotes verzamelen in je notitieboek

Mooie quotes verzamelen in je notitieboek

Buitenom dat ik een sucker voor taal ben, houd ik ook enorm van quotes. Ik heb mijn Pinterest erop na geslagen en met zo’n 450 pins is dit veruit mijn grootste map. Ja, je kunt wel zeggen dat ik mooie citaten, uitspraken en woorden spaar. Ze geven me inspiratie, kracht of toveren een glimlach op mijn gezicht. Ik heb één van die plaatjes die ik ooit heb opgeslagen zelfs op mijn zij laten tatoeëren! “Dance in the rain” is een afgeleide van het Engelse “Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain”. Je kunt het natuurlijk ook wat minder drastisch aanpakken en fijne quotes opschrijven in een notitieboek.

Woorden hebben impact

Het is eigenlijk gek hoe een bepaalde rij woordjes zoveel impact kan hebben op je eigen persoon. Alsof de bedenker van die volgorde letters jouw persoonlijk kent en ze speciaal voor jou heeft geschreven. Ze slaan op je heden, verleden of toekomst. Ze slaan op gevoelens of gedachten die je bezig houden of brengen een oude herinnering boven. Ze laten je aan mensen denken die niet meer onder ons zijn of geven de doorslag iets nu écht te gaan doen. Een gek, maar mooie gewaarwording.

Ook als het regent moet ik dansen

Bovenstaande quote is voor mij bijzonder, omdat het me de kracht geeft om door te gaan ondanks mijn chronische ziekte. Ook op de dagen dat ik me heel slecht voel, moet ik van mezelf doorgaan en een feestje maken van het leven. Ook als het regent mag (moet!) ik dansen. Van zielig in een hoekje zitten wordt immers niemand gelukkig.

Geef jezelf kracht door ze op te schrijven

Die 450 quotes op Pinterest zijn natuurlijk lang niet allemaal inspirerende quotes, er zijn er ook waar ik enorm om moet lachen. Wat dacht je van: “Unicorns are real, they’re just fat and we call them rhino’s” of “I’m tired of winter. I want to fast-forward to bitching about how hot it is”. Die zijn natuurlijk niet per sé memorabel en dus zou ik die niet in mijn boekje schrijven. Nee, die is gereserveerd voor de écht inspirerende quotes. De woorden die wat met me doen, betekenis hebben en me kracht geven. “Follow your dreams, they know the way” en “Once a year, go someplace you’ve never been before” – (Dalai Lama) zijn hiervan mooie voorbeelden.

Het zijn nu jouw woorden aan jezelf

Het fijne van opschrijven is dat je de woorden beter onthoud. Dat is wetenschappelijk bewezen. Zeker als je dit met veel precisie en aandacht doet. Maak er bijvoorbeeld een mooie tekening bij, fleur je pagina op met kleurtjes. Maak het helemaal eigen, naar jouw smaak. De quotes zijn nu niet langer meer iets wat je ergens hebt gezien of gehoord, maar je spreekt ze jezelf toe. En zit je even in een dipje? Zoek je inspiratie of een mentale oppepper? Blader dan even door je boekje en lees de woorden aan jezelf.

Wat is jouw favoriete quote? Wat betekent dit voor je?

Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

One thought on “Mooie quotes verzamelen in je notitieboek

  1. Merel says:

    Hi Daisy,
    Leuk artikel! En heel herkenbaar: mijn ‘quote’ bord op Pinterest is ook verreweg de grootste met 350 pins!
    Een van mijn favoriete quotes is: ‘Your only limit is you’.
    It’s all about your mindset 😉 Net als jouw quote eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.