Top 5 beste planners

Top 5 beste planners

Gebruik jij een planner?

Een planner is een soort agenda. In een planner kun je natuurlijk je afspraken bijhouden maar je kunt er nog veel meer mee doen. Zoals je doelen opschrijven. Ook kun je er ideeën, notities en lijstjes (bijvoorbeeld verjaardagen) in kwijt zodat je alles op een en dezelfde plek hebt staan. Wij zien dat er steeds minder ‘gewone’ agenda’s verkocht worden en dat er meer behoefte is aan planners.

Meer inzicht en structuur

Door het gebruik van een planner krijg je meer inzicht in jouw tijdsbesteding. Door de meestal praktische en ruimtelijke indeling van een planner, weet je hoelang je over een bepaalde taak, gesprek of project doet. Na verloop van tijd ga je meer op de lange termijn denken, structuur aanbrengen en daadwerkelijk goed plannen. Dus meer focus, inzicht en structuur voor jezelf creëren. Daarnaast bieden de planners van tegenwoordig zoveel extra’s dat het echt een alles-in-een boek wordt.

Een planner kiezen

Er zijn vele mooie planners verkrijgbaar. Maar welke planner past bij jou en welke moet jij nou kiezen? Wij hebben de 5 beste planners op een rijtje gezet zodat het makkelijker wordt om een keuze te maken. Lees gauw verder!

  1. The Best Self journal

The Best SELF journal is een hele fijne planner waarmee je in 13 weken een of meerdere doelen gaat uitwerken. Het is een planner verdeeld in maand-, week- en dagoverzichten. Er zijn geen ingevulde datums dus je kunt starten met The Best SELF journal wanneer je dat zelf wilt. Door je doelen per maand, per week en vervolgens per dag te beschrijven, splits je als het ware je te behalen doelen op in kleine stukjes, in deeldoelen. Hierdoor worden je doelen overzichtelijker en makkelijker te behalen. De planner heeft een harde canvas kaft en is er in donkerblauw, oranje, zwart en geel.

  1. Balans Planner

Dit is een mooie rustige planner met genoeg ruimte voor plannen en journaling. Door de grote ringband blijft de planner goed openliggen. Iedere nieuwe week begint met een inspirerende quote. Achterin de planner is veel extra ruimte voor boodschappenlijsten, to-do’s, to do’s uitgesteld, projectbeschrijvingen en braindumps. Ook deze planner is ongedateerd dus je kunt beginnen met plannen wanneer jij dat wilt. De balansplanner is verkrijgbaar in 6 verschillende designs.

“Balans overkomt je niet: balans creeer je”,

aldus Jisca, de maakster van de balansplanner.

  1. Flow planners

De Flow Planner is een echte alles-in-1 planner. Met voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé. Denk hierbij aan to-do’s, boodschappenlijstje, focuspunten, maaltijdplanning, bel lijst, blanco notitieruimte en je waterinname. Deze planner wordt onder andere gebruikt door professionals, studenten, coaches & trainers, bloggers & influencers, ondernemers én de drukbezette moeder.

Doordat de planner ongedateerd is kan hij gelijk gaan gebruikt worden. In het systeem van de Flow Planner is een jaar onderverdeeld in 13 sprints (blokken) van 4 weken. Aan het einde van de sprint is het tijd voor een grote reflectie, het zetten van nieuwe intenties én het concreet maken van je komende sprint. Door op regelmatige basis hierbij stil te staan zal je sneller groeien, ontwikkelen en doelen realiseren.

  1. Mascha planner Neon spetters

De populaire Mascha planner is niet meer weg te denken. Een planner met een goudkleurige ringband die ook voor linkshandige mensen te gebruiken is (de ring is niet te groot en je kunt er prima op leunen). Deze planner heeft handige maandoverzichten en er zitten 60 weken in. Je kunt de Mascha planner dus meer dan een jaar gebruiken. En je kunt op elk gewenst moment beginnen, want de planner is ongedateerd. Er zitten vele extra’s in zoals stickervellen, een dun notitieboekje en ansichtkaartjes.

De maakster van deze planner is Mascha, bekend van haar website Beautygloss.nl.

  1. Structuurjunkie

De planners van Structuurjunkie zijn handige planners met alleen maand- en weekoverzichten. De matte kaft van de planners is fijn om vast houden en te gebruiken. Het is een flexi-gebonden kaft waardoor de planner stevig is maar toch licht in gewicht. De verschillende Stuctuurjunkie planners (zowel de gewone als de light variant) zijn er in mooie kleuren. De inhoud van de planners zijn heel basic, waardoor het lekker rustig is of zodat je het zelf leuker kan maken met kleurtjes, washi tape en sticksers. Er zijn 4 verschillende soorten structuur junkie planners. Namelijk: gedateerd (2020/2021) en ongedateerd. En in 2 formaten: A5 en A4. A4 formaat is nieuw sinds dit jaar en super fijn als je net even wat groter schrijft.

Cynthia Schultz is de maakster van de Structuurjunkie planners. Zij is bekend van haar blog Miss Lipgloss en verschillende websites.

 

Welke planner mist volgens jou in dit rijtje? Leuk als je het wil laten weten door hieronder een opmerking te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.