Hoe houd je jezelf warm deze winter?

Ik ben een enorme koukleum. Ik houd daarom van dikke jassen. Hoe dikker hoe beter. Een warme sjaal, sloffen en een heerlijk warm huispak. Dat is waar je mij tijdens de winterdagen geregeld in vindt. Heerlijk zittend bij de openhaard of tegen de verwarming aan. Maar niet buiten. Daar houd ik alleen van als het zomer is. In de winter is het koud en nat en vermijd ik dat koude kwaad zo veel mogelijk. Had ik al gezegd hoe fan ik ben van onze openhaard?

Omdat ik vast niet de enige ben die de winter liever overslaat heb ik wat tips voor alle lotgenoten. Tips om in warmte de koude winter door te komen:

1) Warme sokken – Ze zeggen wel eens: zijn je voeten warm, dan is je hele lijf warm. Nou, deze sokken houden je deze winter perfect op temperatuur. En ze zijn ook nog eens heel grappig door de tekst die er op staat. En erg handig als je bij de openhaard zit… DORST!!

2) Notitieboek – Uiteraard kan deze niet in mijn lijstje ontbreken. Schrijf in je dagboek lieve en mooie dingen over jezelf. Dat is toch hartverwarmend!? Bij mij werkt het!

3) Openhaard – gewoon fysiek opwarmen voor de open haard. Het liefste zit ik er in, maar ja… dat is misschien iets te heet. Dus daarom ga ik er gewoon heel dichtbij zitten. Heerlijk die straalwarmte wanneer je aan het bingewatchen ben, of een boek aan het lezen. Of hartverwarmende dingen over jezelf aan het opschrijven bent 😉

4) Drink een kopje thee – Alleen al door je kop thee vast te houden worden je handen warm en dus ook je lijf. Zelf drink ik graag een kopje gember thee. Of een Gluhwein…. maar dat kan natuurlijk niet de hele dag. Ja, het kan wel… maar is een beetje vreemd, hihi.

5) Zorg voor iets of iemand om mee te knuffelen – de perfecte heater is natuurlijk knuffelen. Of huid op huid contact. En als de ander heel leuk is, krijg je het natuurlijk vanzelf heel warm. Maar als er geen boyfriend, man, kind, hond of kat in de buurt is dan is een knuffel wel een uitkomst. En vooral deze UBER cute cozy done by deer nozo <3

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt! Mocht je me zoeken, ik zit bij de openhaard, mijn knuffel, een gluhwein en mijn notitieboek. En natuurlijk met mijn sokken aan, ik moet er niet aan denken om zelf een refil te halen in de koude keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.