Hoe ik mijn leven manage met mijn notitieboek

Hoe ik mijn leven manage met mijn notitieboek

De afgelopen maanden heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gestaan. Twee keer per week bezocht ik een revalidatie centrum om te leren omgaan met de diagnose fibromyalgie en een lichaam wat niet altijd doet wat jij wilt. Je leert veel, je ontdekt veel en er veranderd veel. Mijn trouwe metgezel in dit traject was mijn zwarte Midori Traveler’s Notebook waarin ik mijn aantekeningen noteerde, mijn gedachten bijhield en waarin ik mijn vorderingen kon terugzien. Daarnaast hielp het mij om overzicht over mijn leven te houden en alles wat er gebeurde te managen.

Nieuwe fase

Vorige week sloot ik mijn revalidatie traject af en nu sta ik aan het begin van een nieuwe fase in mijn leven. Het revalidatie traject is dan wel afgelopen maar de komende maanden staan in het teken van nieuwe stappen nemen en nieuwe manieren ontdekken om mijn leven zo makkelijk mogelijk te maken. Bij een nieuwe fase, hoort een nieuw notitieboek. Tenminste dat vind ik wel. In deze nieuwe fase, zal mijn Midori ook weer mijn trouwe metgezel zijn om mijn gedachten en ontwikkelingen bij te houden maar ook om mijn leven te managen en overzicht te houden.

Life Manager

De komende weken staan er weer een hoop nieuwe dingen te gebeuren en verandering brengt vaak onrust met zich mee. Ik heb gemerkt dat door te schrijven en een dagboek bij te houden, je vaak grip krijgt op de verandering en het makkelijker is om je leven te managen. Het fijne van het systeem van de Midori is dat je dankzij de verschillende inserts, je de Midori volledig kan personaliseren en helemaal kan inrichten zoals jij het wilt. Als je eerste opzet niet bevalt of je wilt hem toch op een andere manier gebruiken, dan koop je gewoon nieuwe inserts en richt je hem opnieuw in.

Invulling

In de blog van Corina konden jullie al lezen wat de mogelijkheden zijn met de Midori. Voor deze nieuwe fase in mijn leven ben ik van plan om mijn Midori te vullen met 3 gelinieerde inserts, 1 blanco insert en een planner insert. De gelinieerde inserts zal ik gaan gebruiken als dagboek, sport dagboek en een witboek waarin ik alle positieve gebeurtenissen en gedachten wil opschrijven. De blanco insert ga ik gebruiken om een visual journal ofwel een creatief dagboek bij te houden. Over deze laatste insert, volgt nog een blog op een later moment. De planner insert wil ik gebruiken om overzicht te houden over mijn leven en al mijn afspraken in te noteren.

Ik vind het ontzettend fijn dat je met een Midori zo ontzettend veel mogelijkheden hebt en je flexibel bent om hem zo in te richten zoals jij wilt en wat jij nodig hebt in het leven.

Gelukkig kan je in de webshop van My Lovely Notebook terecht voor alles wat je nodig hebt om je Midori in te richten.

3 thoughts on “Hoe ik mijn leven manage met mijn notitieboek

  1. Lindsay says:

    Wat leuk om zo je notitieboekje te vullen. Vind je een effen kaft niet alleen wat saai? Benieuwd naar wat je de komende maanden gaat delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.