Hoe begin je met art journaling?

Art journaling - My Lovely Notebook

Ben je op zoek naar een creatieve uitlaatklep om je gedachten en emoties te uiten? Art journaling is de perfecte manier om dit te doen. Het is een geweldige manier om je notitieboek om te toveren tot een persoonlijk kunstwerk… en het leuke: het is niet nodig om een professionele kunstenaar te zijn. Art journaling kan een ontspannende en superleuke bezigheid zijn om je creativiteit te uiten.

Hoewel ik zelf vooral een schrijver ben, krijg ik heel vaak de vraag hoe je moet starten met Art journaling.

Daarom heb ik 8 tips voor Art journaling voor je genoteerd!

1. Begin in jouw Art journal met een blanco pagina

Laat je niet intimideren door de lege pagina in je notitieboek. Het is een kans om iets nieuws te creëren. Begin gewoon ergens, zelfs als dat betekent dat je een willekeurige streep zet. En zelfs dat kan prachtig worden 😉 Zet maar eens een aantal strepen met verschillende kleuren pen of stift!

2. Verzamel materialen

Zorg voor een variëteit aan kunstbenodigdheden, zoals potloden, markers, aquarelverf, stickers, tijdschriften, en lijm.

Als je lekker veel verschillende materialen hebt, is het makkelijker om iets moois te maken. Potloden voor gedetailleerde schetsen, markers voor levendige kleuren, aquarelverf voor een subtiele touch, stickers voor een speelse toevoeging, tijdschriften voor inspiratie en lijm om alles samen te brengen.

3. Experimenteer met technieken

Probeer verschillende technieken uit, zoals aquarelverf, collages, handlettering, stempelen en schaduwtekenen. Ontdek wat je het leukst vindt en wat het beste bij je stijl past.

4. Laat je emoties de vrije loop

Art journaling is een geweldige manier om je emoties te uiten. Gebruik kleuren, vormen en tekst om je gevoelens vast te leggen. Zie het als jouw dagboek: Het is jouw persoonlijke uitlaatklep.

5. Maak themapagina’s

Overweeg het maken van themapagina’s in je art journal. Bijvoorbeeld een pagina gewijd aan gelukkige herinneringen, een andere voor inspirerende citaten, en weer een andere voor je doelen.

6. Laat je inspireren

Blader door kunsttijdschriften, Pinterest of Instagram voor inspiratie. Het bekijken van het werk van andere art journalers kan je creatieve sappen laten stromen.

7. Neem de tijd

Art journaling hoeft niet snel te gaan. Neem de tijd om te genieten van het proces. Het is een vorm van ontspanning en mindfulness.

8. Doe het voor jezelf

Onthoud dat art journaling persoonlijk is. Het maakt niet uit wat anderen ervan vinden. Doe het voor jezelf en geniet van de creatieve vrijheid die het biedt.

En bovenal: ga lekker aan de slag! Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of net begint, onthoud dat jouw art journal een jouw eigen creatie is waarin geen regels gelden. Hopelijk brengen deze 8 praktische tips inspriatie om lekker te beginnen in jouw Art journal. Vergeet niet te experimenteren, fouten te maken en vooral heel veel plezier te hebben tijdens het creëren. Happy journaling! ✨🎨

Art journaling 2 - My Lovely Notebook