Het gemak van een VA

Het gemak van een VA

Het begrip VA (Virtual Assistant) is relatief onbekend in ons land, en dan nog maar te zwijgen over het gemak van een VA. Als mij gevraagd wordt wat ik doe, krijg ik vaak vragende blikken als ik vertel dat ik een Virtual Assistant ben. De uitleg ‘Secretaresse op afstand’ neemt een hoop vragen weg maar dekt absoluut de lading niet.

Wat is een VA?

Een VA is een persoonlijke assistent die voor een opdrachtgever op afstand werkt. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij op flexibele basis beschikt over een hoger opgeleide medewerker. Een VA werkt zelfstandig als ondernemer en is niet in loondienst.

Ondernemen en bijzaken

Als ondernemer ben je druk bezig met jou core business. Daar ben je overigens ook je bedrijf voor gestart. Maar naast dit, heb je ook andere werkzaamheden die gedaan moeten worden. Denk b.v. aan rittenregistratie, facturatie, website bijhouden of nieuwsbrieven maken. De mogelijkheden zijn oneindig. Wat je wel en niet uitbesteedt, is voor elke ondernemer anders. Doordat een VA werkzaamheden uitvoert voor een ondernemer, houdt zij/hij meer tijd over voor zijn eigen werkzaamheden. Of gewoon wat extra vrije tijd. Dát is het gemak van een VA.

Expertise

Veel VA’s hebben hun eigen expertise. Dus mocht je behoefte hebben aan extra hulp denk dan goed na wat jij wil en welke VA hier jou het beste mee kan helpen. Mijn expertise is het maken van Prezi-presentaties en het aanbrengen van structuur. Ik geef je de tools die je nodig hebt en ik geef je advies over hoe jij het meest efficiënt jouw dagelijkse gang van zaken kan indelen.

Voordelen

  • Je hoeft geen kantoor te huren en in te richten: ondersteuning is op afstand.
  • Flexibele uren.
  • Inzet voor tijdelijke werkzaamheden: b.v. een project.
  • Ondernemer hoeft niet overal kennis van te hebben.
  • Geen kostenpost maar juist een hele goede investering!

Ik nodig je graag uit om mijn website en LinkedIn-profiel te bekijken voor mijn werkervaring en vaardigheden.

Productiviteit is niet méér dingen doen, maar de juiste dingen doen.

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.