Genieten van je Kerstvakantie – traditie in mindere mate

Genieten van je Kerstvakantie - traditie in mindere mate

Sinterklaas heeft nog maar net het land verlaten en gelijk staat alles in de steigers voor het volgende decemberfeest: Kerst. Heb je in de aanloop van de decembermaand deze feestdagen niet als één samengepakt en voorbereid dan begint heel het circus opnieuw: voorbereidingen treffen, inkopen doen, kerstkaarten schrijven en versturen et cetera. Kerst zou een gezellig feest moeten zijn. We helpen je om kerststress te verminderen en je juist te concentreren op het genieten.

Traditie in mindere mate 1

Kerst is het feest van de traditie. Iedereen geeft er zijn eigen invulling aan. Eten en samenzijn met familie en geliefden loopt als rode draad door menig kerst. Er wordt extra aandacht besteed aan decoratie, diners en cadeautjes. Alles ’moet’ gezellig zijn, alles ’moet’ kloppen. En daar zit voor ons nou net de crux. Omdat je meer je best doet dan normaal zal je dat ook meer stress opleveren. De kunst is dus om daar een betere balans in te vinden. Doe inspiratie op in woonbladen om je een idee te geven hoe je huis in te richten en je tafel te dekken. Ga je zelf koken, zoek dan inspiratie in de vele bladen die je recepten kunnen leveren. Kijk ook praktisch en kies recepten die je al 1 of 2 dagen van te voren kunt voorbereiden.

Traditie in mindere mate 2

Ook het idee dat je 2 dagen, 2 lange dagen met je familie moet doorbrengen levert misschien een gevoel van onbehagen op. Niet nodig. Dit is een idee dat wellicht in je eigen hoofd leeft. Ook dit gedeelte van de traditie kun je in mindere mate voortzetten. Neem op deze dagen de tijd om eens lekker van de vrije dag te genieten. Een rustig en relaxed ontbijt, een wandeling door het bos of op het strand en dan langzaam aan klaarmaken om bij een kerstdiner aan te schuiven. Waarom zou je al tijdens de brunch aanschuiven terwijl het niet om de totale tijd gaat die je bij iemand doorbrengt. Het gaat erom dat je tijd met iemand doorbrengt.

Kerstinkopen

Net als met sinterklaas kun je de kerstinkopen ver van te voren voorbereiden. Denk al vanaf de start van het nieuwe jaar na over cadeautjes die je handig vindt om te krijgen en leuk vindt om te geven. Dit hou je bij en zodra de zomer voorbij is kun je langzaam aan beginnen met inkopen. Je kunt je familie op tijd een wensenlijstje geven en zelf kun je op tijd gaan shoppen voor anderen. Voordelen: Producten zijn dan vaak goedkoper dan net voor de kerstperiode, je vermijd stress omdat veel al uitverkocht is en je vermijdt de immense chaos en drukte in de winkels.

Genieten

Afsluitend een paar eenvoudige woorden: geniet, doe het samen, leef je uit en vooral: neem je tijd. Dan kun je pas echt genieten. Mocht je dit jaar te laat zijn om relaxt naar kerst toe te leven neem de tips uit dit artikel dan mee voor volgend jaar. Alvast fijne dagen en een heel goed uiteinde toegewenst.

Leuke Kerstcadeautjes voor onder de boom


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.