De ideeën verzamelaar

De ideeën verzamelaar

Dagelijks vliegen inspiratie en goede ideeën om je oren. In ons drukke bestaan is het soms lastig om ze allemaal te onthouden. Daarom zit er standaard een notitieboekje in mijn tas, zodat ik elk goed (en achteraf misschien minder goed) idee kan opschrijven. En zo heb ik ze allemaal bij de hand op het moment dat ik ze nodig heb.

Als je me een beetje kent, weet je dat ik een ontzettend chaotisch maar georganiseerd type ben. Het afgelopen jaar heb je in mijn gastblogs op My Lovely Notebook al kunnen lezen over mijn boekje met trouwplannen, eetdagboek, blogboek en bucketlist. Ja, er zwerven hier in huis behoorlijk wat notitieboekjes rond. Het boekje in mijn tas is daarop een uitzondering, want werkelijk elk idee, waar het ook over gaat of voor dient, schrijf ik daarin op. Super ongeorganiseerd, maar veel handiger dan 10 losse boekjes in mijn tas (kan iemand een afspraak maken bij de chiropractor alsjeblieft?!)

Wat staat er in het notitieboekje?

Wat er allemaal instaat? Nou, dat loopt uiteen van ‘vergeet niet een afspraak te maken met de tandarts voor controle’ tot blogonderwerpen en leuke woonspulletjes die ik op mijn wensenlijst wil zetten. Natuurlijk kun je bovenstaande dingen ook met je telefoon doen en dat doe ik ook zeker wel. Maar op enig moment gaat die telefoon weg, of je gooit hem eens goed leeg om ruimte te maken voor al je vakantiefoto’s (of lekkere muziek voor het strand!) en dan ben je die goede ideeën dus mooi kwijt. Met een notitieboekje heb je dat probleem niet, want daarin blijft het voor altijd bewaard.

Hoe begin je ermee?

Een plan van aanpak heb je voor de ideeën verzamelaar dan ook niet nodig. Enkel een pocket formaat notitieboek, een pen en rondvliegende inspiratie. Want inspiratie doe je vaak op de meest onverwachte momenten op. Wanneer je uit het raam van de trein in verte staart, in de rij voor de kassa bij de supermarkt of als je staat te tanken. Dan is het een kwestie van snel even je boekje uitduiken in je tas en met een paar steekwoorden je idee noteren. Simpel als dat!

Waar ik super benieuwd naar ben, is of jij ook zo’n ideeën verzamelaar bent en deze ook het liefst in een notitieboekje kladt? Of heb jij een andere aanpak? Ik lees graag de comments! Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.