Een nieuwe start is altijd spannend

Een nieuwe start is altijd spannend

Ik heb een grote passie en voorliefde voor notitieboekjes. Overal waar ik kom moet ik even kijken of ze notitieboekjes hebben, ze vasthouden en … ze kopen. Ik heb er thuis dan ook heel erg veel. Een aantal nog helemaal nieuw, maar de meeste al helemaal vol geschreven en een aantal waar ik nu in bezig ben. Gelukkig, sinds ik My Lovely Notebook ben begonnen wordt mijn shop behoefte naar notitieboekjes aardig bevredigd. Toch kan ik het nog steeds kan ik het niet laten in elke winkel te kijken!

Zoals ik al zei ben ik dol op notitieboekjes. Wat ik altijd spannend vind zijn de eerste woorden in het nog onbeschreven notitieboek zetten. Hoe zal het papier schrijven, maak ik geen schrijffout (want die blijf je dan nog lang zien), gebruik ik hem wel voor het juiste doeleinde… onzekerheid alom!

Vandaag had ik zo’n moment. Ik ben in een prachtig nieuw notitieboek begonnen. Daar kijk ik dan ook al een tijdje naar uit. Het nieuwe notitieboek ligt al een paar dagen op mijn bureau. En op de laatste pagina’s van mijn oude notitieboek ga ik steeds groter schrijven. Kortom, ik leef echt naar het moment toe dat ik mijn nieuwe notitieboek kan gebruiken. Maar als dat moment dan daar is, slaat de onzekerheid en spanning toe: “doe ik het wel goed?”. Een logische gedachte voor iemand die zichzelf als perfectionist bestempelt .

Om van dit gevoel af te komen en mijn notitieboek effectief te gebruiken maak ik vooraf een klein plannetje. Waar ga ik dit notitieboek specifiek voor gebruiken en hoe ga ik hem gebruiken?

Ik heb besloten mijn notitieboek voor aantekeningen van werk en projecten te gebruiken. Daarnaast ga ik er to-do lijstjes in bijhouden. De eerste pagina’s laat ik leeg. Die gebruik ik om mijn persoonlijke gegevens neer te zetten en het doel van het notitieboek te beschrijven. Ook hou ik ruimte vrij voor een legenda. Uitleg over wat bepaalde kleur betekent bij gebruik van markerstiften. Of een toelichting voor de tabjes van washi tape die ik gebruik. En dan begin ik met schrijven! Het mooie aan het notitieboek waar ik nu in ben gestart, is dat het een notitieboek is met blanco pagina’s. Hierdoor kan ik hem gemakkelijk omdraaien en hem vanaf de achterkant voor iets anders gebruiken. Super handig! Met alle rust kan ik nu genieten van mijn mooi notitieboek.

Herken jij dit gevoel ook als je begint in een nieuw notitieboek?

Een nieuwe start is altijd spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.