Alles in 1 notitieboek

Alles in 1 notitieboek

To do lijstjes, agenda, bussines goals en maandelijkse reflectie. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een notitieboekje voor aanschaffen. Maar ben je net van plan die ene afspraak in te plannen, ligt je agenda thuis. Of bedenk je je op werk dat je thuis echt niet moet vergeten die belangrijke factuur te betalen, bij thuiskomst is de ‘reminder post-it’ onder in je tas beland en vergeet je het alsnog. Door het hele huis zwerven briefjes en lijstjes maar echt overzichtelijker wordt het er niet van.

De oplossing: schrijf alles in één notitieboek, stop hem standaard in je tas (en bewaak hem met je leven ;))

Plannen

Het liefst plan ik mijn dag van uur tot uur, van mijn ontbijt tot aan de tijd dat ik naar bed ga. Sommige mensen zullen zeggen dat mijn ultra georganiseerde planner een beetje te ver gaat en dat ik in mijn leven niets aan het lot overlaat maar ik hou er nu eenmaal van om van te voren te weten waar ik aan toe ben.

En door dingen goed te plannen, hou ik meer tijd over om andere dingen te doen! Ik ben visueel ingesteld en wil alles uitgeschreven hebben. Het geeft een gevoel van voldoening om elk deel van de dag naadloos gepland te hebben. Daarin kun je ook ‘ongeplande’ tijd inplannen (volg je me nog?) voor leuke (familie)activiteiten of me-time.

Customized notitieboek

Gebruik een notitieboek zo groot of zo klein als je zelf wilt, afhankelijk van het aantal lijstjes dat je erin kwijt wilt. Met washi tape kun je gemakkelijk tabjes aanmaken voor verschillende lijstjes: to do’s, een meal planner, boodschappenlijstjes. Met verschillende kleuren pennen, post-its en paperclips maar je er je eigen customized notitieboek van en heb je al je lijstjes overzichtelijk in één notitieboek.

Focuspunten

Je kunt er ook voor kiezen om je planner op te delen in de maanden van het jaar en je te richten op de doelen die je wilt bereiken. Eerst schrijf je de volgende focuspunten op:

Februari

– Met wie wil ik deze maand afspreken?
– Waar wil ik deze maand naartoe?
– Wat zijn mijn persoonlijke doelen?
– Wat zijn mijn werkprojecten?
– Wat is mijn to do list?

Vervolgens maak je voor elke week een pagina aan om je punten extra uit te werken en aan te vullen met actiepunten die ervoor nodig zijn om ze te bereiken. Met markers kun je aangeven welke punten belangrijker zijn dan andere. Bijvoorbeeld:

Februari – Week 1

Persoonlijk doel: Fitter worden

To do:
– Elke ochtend mediteren
– Gezonde recepten zoeken en een boodschappenlijstje maken
– Maaltijden voorbereiden
– Voldoende slapen
– Twee keer in de week hardlopen
– Hardloopmuziek downloaden op mijn telefoon

Het zorgt ervoor om alle gedachten in je hoofd een plekje te geven en onder te verdelen in behapbare stukken waardoor je je doelen eerder zult bereiken.

“Life happens to you while you are busy making other plans”

Vergeet niet om aan het einde van de maand een lege pagina over te laten voor spontante ideeën en inspiratie of om een reflectie te schrijven. Want het feit dat we alles keurig van dag tot dag plannen wil niet zeggen dat we niet af en toe kunnen afwijken van onze planning om gewoon te doen waar we op dat moment zin in hebben!

Alles in 1 notitieboek, Alles in 1 notitieboek

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.