Schrijf je dromen op in jouw Bucket List

Schrijf je dromen op in jouw Bucket List

Misschien heb je de film ooit wel eens gezien of ken je het begrip Bucket List al. Voor degenen die het niet kennen: een bucket list is een lijst van dingen die je ooit eens wilt gezien, gedaan of beleefd hebben voor je dood gaat. Minus dat je even niet aan de dood moet denken, da’s niet zo gezellig. Je bucket list is juist iets super tofs! Dromen noteren en hopen dat je ze ooit met een grote glimlach kunt afstrepen.

Grote en kleine dromen noteren

Onlangs heb ik een notitieboek gepakt en op elke bladzijde een van mijn dromen opgeschreven. Dit kunnen hele grote of juist hele kleine dingen zijn. Denk aan hele spannende activiteiten als parachute springen en bungee jumpen, maar ook aan hele kleine als een sneeuwengel maken (als het ooit nog gaat sneeuwen in Nederland ga ik die direct aftikken!) of dansen in de regen. Grote dingen, kleine dingen, als het jou maar gelukkig maakt.

Jouw unieke lijstje

En juist die combinatie van bijna onbereikbare en juist super makkelijk te bereiken doelen maken jouw bucket list zo bijzonder. Niemand zal ooit helemaal precies dezelfde bucket list hebben. Iedereen heeft zijn eigen dromen en doelen. Ik heb hem ook aan mijn man laten lezen en ook hij gaat binnenkort zijn wensenlijstje toevoegen aan de mijne. Zo kunnen we samen kijken wat we nog willen en kunnen doen. Sommige dingen zijn alleen te combineren met een reis, zoals op een echte safari gaan (heb ik al wel gedaan in Afrika, maar mijn man nog niet. Geen straf om een tweede keer te doen!) of de trappen van een Mayatempel beklimmen. Hier kun je ook naar kijken als je nog zoekt naar een vakantiebestemming.

Mijn bucket list

Om jou alvast wat inspiratie te geven om je eigen lijstje samen te stellen, zal ik een paar dromen van mijzelf delen:

  • In een fontein springen
  • Paintballen
  • In een hete luchtballon varen
  • Met dolfijnen zwemmen
  • Een roadtrip maken met vriendinnen
  • De piramides in Egypte bezoeken
  • Op het strand slapen
  • Een drankje in iemands gezicht gooien

Aan de slag!

En dan nu: snel aan de slag! Kies een leuk notitieboekje, een mooie pen en start met fantaseren. Ik heb dus op elke bladzijde één droom opgeschreven. Dit heb ik expres gedaan, zodat ik eronder kan zetten waar en wanneer ik de droom heb verwezenlijkt. Zo blijft dit een continu proces en een tastbare herinnering van alle dromen die zijn uitgekomen. En: handig als je partner niet weet wat je voor je verjaardag wilt 😉

Heb jij al eens nagedacht over dingen die je nog wilt zien, doen of meemaken voor je sterft? Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.