7 tips voor Sint en Kerst cadeautjes zonder stress

7 tips voor Sint en Kerst cadeautjes zonder stress

Nog maar een paar weken en dan is het december. De maand die in het teken staat van belangrijke feestdagen: Sinterklaas en natuurlijk Kerst. Tot 2 jaar geleden betrapten wij onszelf er altijd op dat we stress hadden in de aanloop naar de feestdagen. In relatief korte tijd moet er veel gebeuren. Cadeautjes kopen voor vrienden en of familie. Boodschappen doen voor een feestmaal en natuurlijk ook nog het bereiden hiervan. Toen we hier over na gingen denken kwamen we erachter dat de feestdagen veel stresslozer kunnen. Hoe? Door al ruim voor de feestdagen te starten met (cadeaus) inkopen. We leggen graag de voordelen uit.

Ideeën opschrijven

Het kan lastig zijn om cadeaus te bedenken. Zeker als je dat voor meerdere mensen moet doen. Neem een klein notitieboekje en schrijf het gehele jaar door ideeën op wat een leuk cadeau voor iemand kan zijn. Bijvoorbeeld als je een keer wat in de etalage ziet of wanneer je iemand hoort vertellen over een item wat zij graag zou willen hebben.

Rust

Vroeg inkopen doen creëert rust. Je hoeft niet op het laatste moment nog te bedenken wat je gaat kopen. Je hebt in de loop van het jaar je ideeën opgeschreven. Ook hoef je niet die veel te drukke stad in te gaan om kerstcadeaus te kopen om samen met anderen je blind te staren op alle keuzes en aanbiedingen. Je hebt alles tenslotte al lekker in huis.

Beschikbaarheid

Naarmate het eind van het jaar nadert zullen artikelen uitverkocht raken. Begin je op tijd met je cadeaus te verzamelen dan heb je meer kans dat de door jou gewenste artikelen nog voorradig zijn.

Op tijd

Indien je online een bestelling plaatst hanteert de post rond de feestdagen altijd een langere levertijd. Wanneer je tijdig bestelt weet je zeker dat je geen stress hoeft te hebben of een artikel op tijd binnen is. Iets niet voorradig? Dat is balen echter heb je genoeg tijd om een alternatief te verzinnen.

Kosten

Vaak lijken de feestdagen een walhalla voor de prijsbewuste mens. Wat velen niet weten is dat juist in deze periode artikelen duurder zijn dan normaal of dat een aanbieding eigenlijk helemaal geen aanbieding is.

Spreiding

Hieropvolgend is het voor je bankrekening op een andere manier ook nog voordeliger om vroeg te beginnen met inkopen doen. Zo kun je je kosten over meerdere weken danwel maanden spreiden. December is een dure maand. Als je een deel van de kosten al hebt gehad, valt december als dure maand misschien nog wel mee.

Een echt cadeau

Als je over cadeautjes nadenkt en je neemt daar de tijd voor dan zal je iets geven wat de ontvanger echt kan waarderen. Dit in tegenstelling dat je stress hebt omdat je op het laatste moment iets koopt. Je zal sneller geneigd zijn om sowieso iets mee te nemen. Kopen om iets te kunnen geven vinden wij dat en we twijfelen of dat nou wel helemaal de bedoeling is.

My Lovely Notebook is dit jaar ook vroeg. Wij hebben onder dit blog al een mooie selectie notitieboeken voor je gemaakt!

 Tip:

Indien je nu al een Sint of Kerstcadeautjes bestelt, geef dan in het opmerkingenveld bij het plaatsen van je bestelling aan dat het een Sint of Kerstcadeau is. Dan houden we daar rekening mee met het inpakken van het cadeautje!

Leuke Sint en Kerst cadeautjes


Afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.