4 tips voor jouw ideale werkplek

4 tips voor jouw ideale werkplek

Ideale werkplek

Je bureau. Je werkplek. Samen met je bed, een van de plaatsen waar je het meeste tijd doorbrengt. Een recent uitgebrachte survey in Amerika toont ons resultaten die aangeven dat een gemiddelde werknemer zo’n 40% van zijn of haar tijd op kantoor achter een bureau doorbrengt. In acht genomen dat hier niet de mensen worden meegerekend die juist met hun handen werken. De mensen die we hier benoemen nemen plaats achter een bureau om presentaties te maken, naar cijfers te kijken en te analyseren of op een andere manier bezig zijn met naar een beeldscherm turen. Herken je jezelf hierin? Laat je dan kort door ons meenemen door een aantal tips die je werkplek tot een productievere plek maken.

Tip 1: Waar word je vrolijk van?

Er gaan tegenstrijdige verhalen de rondte als het aankomt op werkplekken. De ene zweert bij een zo leeg mogelijk bureau als het aankomt op focus en concentratie. Je hebt tenslotte niks om je door te laten afleiden. De ander beweert juist dat rommel en chaos creativiteit en daarmee je productiviteit stimuleert. Hoe dan ook. Wij vinden dat één ding vaststaat. Zodra je een aantal zaken om je heen verzamelt waar je vrolijk van wordt, dan is het gevoel van ’daar’ zijn minder erg. Denk hierbij aan een beschreven post-it van je geliefde, foto’s van degene van wie je houdt of natuurlijk een vrolijk notitieboekje van Happy Jackson.

Tip 2: ’A place with a view’

Oftewel, een plek met uitzicht. Regel voor jezelf een bureau bij een raam en je hebt verschillende voordelen. Naast dat het prima is om even je gedachten te verzetten na een periode van concentratie heeft natuurlijk licht ook gezondheidsvoordelen. Het bevordert je slaapkwaliteit, je fysieke activiteiten en daarmee ook je productiviteit.

Tip 3: Muziek

Een kantoortuin kan een chaotische en luidruchtige plek zijn. Collega’s die bellen, met elkaar praten of op een andere manier geluid maken. Het leidt vaak af. Voel je niet schuldig om het volgende te doen: muziek opzetten! Je oordoppen in doen voelt misschien een beetje asociaal, maar is het niet. Sterker nog, wij zien het al een tijdje veelvuldig om ons heen. Dit betekent voor ons dat je je even af wil sluiten en met volledige concentratie op je taken wil storten. Kortom, niks mis mee! Muziek kan je helpen om in een bepaalde flow te raken of je te helpen op creatief vlak. Vind je het niet zo prettig werken met muziek op, kun je ook een app gebruiken die speciale tonen laat horen waardoor je je snel kunt concentreren. Wij gebruiken hiervoor de app: Brainwaves.

Tip 4: Neem een pauze

Hij komt in verschillende artikelen van ons voor en we vinden deze ’regel’ zo waar! Een kleine pauze nemen helpt je heel erg om even je gedachten te verplaatsen, je batterij snel op te laden of om je creativiteit een boost te geven. We doen het te weinig en dat is jammer. Het hoeven geen uren pauze te nemen. Neem gewoon af en toe een pauze van 5 tot 10 minuten. Gezonde tip van ons: Drink veel water. Het zuivert je lichaam van afval stoffen en zorgt ervoor dat je met enige regelmaat moet opstaan om het toilet te bezoeken. Dit kan al één van je korte pauzes zijn.

Aanvullende tips voor een productievere werkplek horen we natuurlijk graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.