Comfort zone. Er binnen blijven en er buiten treden

Comfort zone. Er binnen blijven en er buiten treden

De comfort zone. Het woord zegt het al. Het is dat `gebied’ of die `ruimte’ waar je je heel erg prettig voelt. Dit zijn de kaders waarbinnen je gewend bent om je dingen te doen. Zowel zakelijk als privé heb je een bepaalde comfortzone. Niks mis mee op zich, maar het leven kan zoveel beter en leuker. Een paar slogans die je wellicht al eens gezien, gehoord of gelezen hebt zijn: de magie gebeurt daar waar je comfortzone ophoudt. Of je comfort zone is een heerlijke plaats, maar er gebeurt helemaal niets. Wat vertellen deze slogans ons? Kijk verder dan kaders waarbinnen jij je prettig voelt. Hoe? Dat vertellen we hier in 9 stappen.

Stap 1: Just do it

Zoals de populaire slogan van Nike al aangeeft, je moet het gewoon doen. Klinkt heel simpel en is het ook. Wees bereid om die stap te zetten die niet het meest veilig aanvoelt. Door risico’s te nemen ontdek je eerder wat het leven je nog meer te bieden heeft dan wanneer je dit niet doet.

Stap 2: Maak een lijst

Stel voor jezelf een lijst op van een aantal dingen die je op je verlanglijstje hebt staan. Wat wil je nog ECHT graag bereiken of doen? Maak een lijst, een top 10 en laat dit jouw leidraad zijn. Alleen al door er elke dag naar te kijken motiveert je om net dat stapje extra te zetten

Stap 3: Kom in actie

Als je een lijstje hebt kun je wachten totdat de dingen die erop staan jou overkomen. Je kan ook het initiatief naar je toetrekken en ervoor zorgen dat dingen gebeuren.

Stap 4: Ga door

Als mens hebben we de neiging om vrij snel de handdoek in de ring te gooien. Dat is in het geval van buiten je comfortzone treden nou juist niet de bedoeling. Je wordt juist sterker zodra je doorgaat. Als je denkt iets niet te kunnen bereiken, bereik je het waarschijnlijk ook niet. The winner takes it all en winnen kan alleen als je niet opgeeft.

Stap 5: Sta open voor nieuwe ideeën

De activiteiten op je lijst zijn er niet om je krampachtig aan vast te houden. Het is kader, een richting. Sta open voor andere ideeën en je kunt zomaar tegen je eigen doel verleggen.

Stap 6: Fouten maken mag

Je hebt bepaalde keuzes of afwegingen gemaakt. Achteraf gezien misschien niet de juiste. Zolang je maar met de juiste overtuiging en de juiste overwegingen keuzes hebt gemaakt. Foute keuzes zijn zelfs erg leerzaam.

Stap 7: Stel de hulp vraag

Denk niet dat zodra jij een doel stelt je dit ook perse alleen moet doen. Vraag hulp. Er is vast wel iemand in je omgeving die jou verder kan helpen

Stap 8: Doe wat je leuk vindt

Doe dingen die je leuk vindt en doe je dingen met passie. Dit alleen al zorgt voor meer motivatie en doorzettingsvermogen.

Stap 9: Vier je successen

Je mag trots zijn zodra je succes behaalt. Vier dit! Niet alleen met je zelf, maar ook met familie, vrienden en mensen die je op je reis naar je doel hebben geholpen en gesteund.

afbeelding

 

Schrijf je lijstje met uit-de-comfort-zone-acties op


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.