10 ideeën voor een zakelijk notitieboek

10 ideeën voor een zakelijk notitieboek

Overal zou ik een zakelijk notitieboek voor kunnen gebruiken. En er liggen inmiddels al aardig wat leuke, maar vooral lege notitieboeken op mij te wachten om beschreven te worden. Maar eerst moet ik de huidige nog volschrijven met goede ideeën. Een zakelijk notitieboek bijhouden is niet alleen leuk, maar ook handig.

1). To do lijst
Op de raarste momenten kunnen acties te binnen schieten. Die kun je proberen te blijven onthouden, maar schrijf ze op. Als je hoofd leeg is, heb je meer ruimte voor andere zaken.

2). Agenda
Schrijf alle afspraken op in je zakelijk notitieboek. Na een tijdje kun je terugbladeren en zien wat je allemaal al gedaan hebt en met wie je hebt gesproken. Op die manier krijg je misschien ook weer een herinnering om weer eens contact te zoeken met iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken.

3). Nieuwe ideeën
Lekker in de tuin, in het park of gewoon op de bank. Combineer dit met een kop thee of koffie en misschien wel een stuk chocolade en laat je gedachten de vrije loop. Geef je hersenen de mogelijkheid eens niet aan werk te denken maar wees creatief. De ideeën die te binnen schieten, schrijf je op en kun je opleuken met tekeningen of plaatjes uit tijdschriften.

4). Visitekaartjes
Ik raakte visitekaartjes altijd kwijt. Totdat ik ze in een notitieboek ging plakken. Je kunt er nog extra informatie naast schrijven. Of opvrolijken met leuk washitape. Zo heb je overzichtelijk alles bij elkaar maar gebruik je niet zo’n suf mapje. Kies bijvoorbeeld deze van Peter Pauper Press.

5). Wachtwoorden
Wachtwoorden onthouden is zeer belangrijk. En ook die wil je wel gewoon bij je hebben. Opschrijven dus!

6). Moodboard
Knip alle uitgeknipte plaatjes, quotes of foto’s uit diverse tijdschriften en maak een mobiel moodboard. Handiger om mee te nemen in plaats van een groot vel. Gebruik wel een groter formaat (zoals deze van Paperblanks) om nog meer te kunnen plakken.

7). Uitgaven en inkomsten
Voor zakelijk gebruik kun je je notitieboek ook gebruiken voor het bijhouden van je uitgaven en inkomsten. Altijd bij de hand op het moment dat jij wil weten wat de (financiële) stand van zaken is.

8). Klanteninformatie
Alle informatie van jouw klanten of leveranciers bewaar je ook netjes bij elkaar zodat je het snel weet terug te vinden. Verjaardagen, jubilea of geplande vakanties.

9). Inspirerende Quotes
Kom je een leuke en/of inspirerende quote tegen? Noteer ze allemaal in je notitieboek. Mocht je in een dip zitten en wel wat positieve vibes kunnen gebruiken, dan pak je je Quotes notitieboek en ben je weer binnen van mum van tijd een brok positiviteit.

10). Bedrijfsplan
Niets is zo fijner om je bedrijfsplan, visie, missie en doelen op papier te hebben. Blader er regelmatig doorheen en wees weer bewust van de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt om jouw (bedrijfs)doelen te halen dit jaar.

Gebruik jij ook een zakelijk notitieboek en heb jij ook nog tips? Laat het weten in de reacties hieronder.

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.