Notitieboek kopen, waar moet je op letten?

Notitieboek kopen, waar moet je op letten?

Notitieboek kopen

Je bent dus op zoek naar een notitieboek. Weet je al waar je deze voor wilt gaan gebruiken? Het kan zijn dat je voor een notitieboekje voor op kantoor een ander model kiest dan een notitieboek wat je wilt gebruiken voor persoonlijke reflectie. Er zijn veel soorten notitieboeken te verkrijgen in vele maten en vervaardigd van verschillende materialen. Je hebt dus volop keuze en mogelijkheden een notitieboek te vinden die bij je past.

Wat is het doel van het notitieboek?

Waar heb je het notitieboek voor nodig? Als je het bijvoorbeeld voor kantoor wilt gaan gebruiken, ga je er dan aantekeningen in maken of ga je hem gebruiken voor je to-do’s? Of wil je hem wellicht gaan gebruiken voor van alles en nog wat? Dit is namelijk bepalend voor de keuze van het papier.

Welk formaat is voor jou het meest geschikt?

Er zijn veel verschillende formaten notitieboeken. De meest gangbare formaten zijn A5, A6 en B6.

  • A5 formaat notitieboek is ongeveer net zo groot als een half A4. Dit formaat heeft veel ruimte voor al je aantekeningen.
  • A6 formaat notitieboekje is qua grootte de helft van een A5. Dit is een handig formaat om in je tas of binnenzak overal mee naar toe te nemen. Ideaal om korte aantekeningen in te maken, of zaken in op te schrijven die je niet mag vergeten.
  • B6 formaat zit tussen een A5 en A6 in. Dit is ook een handig formaat om overal mee naar toe te nemen, en biedt genoeg ruimte om dingen in op te schrijven. Waar in Nederland A5 het meest gangbare formaat is, is in het buitenland (bijvoorbeeld Engeland) B5 het gangbare formaat.

Uitstraling van je notitieboek

Wij zijn van mening dat je een notitieboek kiest wat bij je persoonlijkheid past. Er is zo veel moois verkrijgbaar. Waarom zou je nog met een saai kantoor kladblok of notitieboek lopen? Met je eigen notitieboek laat je zien wie je bent. Je kunt daarmee jouw persoonlijkheid uitstralen omdat dit notitieboek echt bij jou past! Kies voor een persoonlijke of een zakelijke uitstraling of juist een met een leuke tekst. Vaak is de buitenkant van notitieboeken gemaakt van papier. Er zijn echter ook veel notitieboekjes in andere materialen beschikbaar. Bijvoorbeeld een leren notitieboek, een suède notitieboek of een notitieboek gemaakt van linnen of vilt. Er is keuze genoeg!

Inhoud van het notitieboek

Belangrijk is om vooraf te bepalen wat voor papier je wilt. Wil je gelinieerd, geruit of blanco papier? En heb je dan een voorkeur voor glad papier, handgeschept papier of katoenpapier? Er zijn op het gebied van papier vele mogelijkheden.

Hoe ziet jouw ideale notitieboek eruit?

Greep uit ons assortiment - verschillende soorten notitieboeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.