De notebook: een bloggers best friend

Een notitieboek is werkelijk de beste vriend van elke blogger. Wat misschien gek is, want je schrijft immers online over je passie. Maar offline komen er ook zoveel ideeën voorbij, planning die je moet maken en bevindingen over producten die je reviewt. En wat is nu handiger dan dat fysiek, met pen op papier te zetten voordat je achter de laptop kruipt?

Planning

Lang niet altijd maak ik een planning, dan is het go with the flow en vult mijn blogweek zich vanzelf. Op andere momenten heb ik het wel echt nodig, bijvoorbeeld als ik super veel posts heb klaarstaan. Ik wil natuurlijk wel variatie aanbrengen en dus niet drie dagen achter elkaar een – ik noem maar een zijstraat – gezichtsverzorgingsproduct review plaatsen. Door de dagen van de week vooraf in te vullen, zie ik precies wat een goede volgorde is en schuif ik soms nog wat om af te wisselen. Ook heb ik voor bepaalde onderwerpen een vaste dag, zodat ik hier vooraf rekening mee kan houden.

Reviews

Als ik een product review, vind ik het handig om mijn bevindingen direct op papier te zetten. Het lukt me namelijk lang niet altijd om meteen nadat ik het product geprobeerd heb, de blog te typen. Door mijn mening te noteren, kan ik het tijdens het schrijven er makkelijk bij pakken en weet ik zeker dat ik niks vergeet. Zo is mijn doelgroep tot in de puntjes geïnformeerd en kunnen ze op basis daarvan zelf beslissen of het product wel of niet iets voor hen is.

Brainstorm

Je hebt van die momenten – althans, ik wel – dat de ideeën uit je mouw lijken te stromen. Hup, pak snel je notebook en schrijven maar! Dit kan van alles zijn; een nieuwe make-up look, een nieuw onderwerp, iets voor een filmpje of een toffe DIY. Dit betekent niet dat ik het dan ook meteen ga uitvoeren, daar heb ik niet altijd tijd voor. En, dingen die niet direct een prioriteit hebben (bijvoorbeeld niet seizoensgebonden zijn) kun je weer handig erbij pakken wanneer je een inspiratiedip hebt. Op deze manier kom je nooit zonder nieuwe website content te zitten!

Heb jij een blog? En zo ja, gebruik je (vaak) een notitieboekje? Zou je het andere (toekomstige) bloggers ook aanraden?

Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.