Memory Keeping in je planner

Memory keeping in je planner 1

Na heel wat roerige jaren, vond ik in 2017 mijn rust weer langzaam terug en vond ik ook weer de ruimte om het leven te beleven. Maar tegelijkertijd realiseerde ik mij dat de tijd ook voorbij vliegt als je weer lol in het leven hebt. Hoe sneller de tijd vliegt, hoe sneller ik alle leuke dingen vergat. Ik genoot wel maar er waren zoveel mooie momenten en mensen die mijn leven passeerden, dat ik na een week alweer vergeten was hoe mooi het moment was. Ik vind steeds meer mijn rust en wil in 2018 dan ook bewuster omgaan met de mooie momenten in mijn leven. Hoe ik dat ga doen deel ik vandaag met jullie.

Planner memory keeping

Ik gebruik nog steeds dagelijks een papieren planner. Simpelweg omdat ik mij daar het meest comfortabel bij voel. Ik heb naast mijn fulltime baan als Customer Service Coördinator en accountmanager, ook nog mijn blog Plus een Beetje waar ik dagelijks op blog en ik ben op dit moment heel erg veel met mijn gezondheid bezig waar ik de nodige afspraken voor heb staan. Daarnaast probeer ik natuurlijk ook mijn sociale leven nog in te plannen. Genoeg om te plannen dus. Deze manier van plannen is vooral om mijn leven overzichtelijk te houden en ervoor te zorgen dat ik rust blijf houden in mijn week. Memory keeping is dan niet het eerste waar je aan denkt.

Nu heb ik onlangs de ongedateerde planner van Midori Travelers Notebook ontdekt. Een mooie insert voor in mijn Midori omslag waarin ik de mooie momenten in mijn leven kan bijhouden. Het is een planner maar dan net even anders. De pagina’s zijn ongedateerd en blanco waardoor je dus op je eigen creatieve manier invulling aan kunt geven. Het papier is van goede kwaliteit dus je kan er met allerlei soorten mediums los op gaan. En als jullie mij inmiddels een beetje kennen, dan weet je dat ik gek ben op kleur, verf en afbeeldingen.

Memory keeping in je planner 1

Planning 2018

Mijn doel voor 2018 is om alle mooie momenten die ik mag meemaken te gaan documenteren. Iedere dag een klein kattenbelletje om het moment van die dag vast te leggen. Simpelweg omdat er in elke dag wel een moment zit waar je blij van wordt (ook al is het een goede aflevering van je favoriete serie op Netflix). De ruimte in de Midori planner insert is precies goed om een kleine herinnering te bewaren op jouw manier. Doordat de ruimte beperkt is, hoef je niet hele toeren uit te halen om deze vol te maken. Aan de rechterkant heb je nog een pagina die je helemaal naar eigen behoefte kan bewerken en versieren. Mijn bedoeling is om elke week een korte resumé van de week te maken zodat ik aan het eind van het jaar nog weet hoe die week is geweest.

Inmiddels is 2018 al 2 weken oud maar ik heb ontzettende zin in dit jaar en dus ook in het vullen van deze Midori insert met alle mooie gebeurtenissen die gaan gebeuren. Ik zal over een half jaar mijn memory keeping insert met jullie delen.

Wat zijn jullie plannen voor 2018? Hoe gaan jullie je herinneringen dit jaar bijhouden?

Take care!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.