Hoe ben jij 2019 begonnen?

Hoe ben jij 2019 begonnen?

Ben jij 2019 voortvarend van start gegaan of ben je blijven hangen in aloude gewoontes? Heb jij duidelijk wat je in 2019 wil bereiken of zie je het allemaal wel? Natuurlijk is het lekker om te zien wat dit jaar je gaat brengen. Wil je echter zoveel mogelijk uit dit jaar halen, lees dan onze tips en regisseer gestructureerd je eigen leven.

Geef richting aan het nieuwe jaar

Doelen stellen is om verschillende redenen leuk. Het geeft je niet alleen richting naar wat je wil bereiken in de komende 12 maanden het geeft je ook de mogelijkheid om te reflecteren en terug te kijken. Heb je wel gedaan / gehaald wat je in gedachten had?

Schrijven is blijven

Weet je dat het jou gaat helpen om je doelen op te schrijven? Door schrijven programmeer je namelijk onbewust je brein. Schrijven zorgt er ook voor dat je geen dingen vergeet en dat je ruimte in je hoofd  creëert. Ons brein wordt namelijk dagelijks gevoed met informatie en daar is opslagcapaciteit voor nodig. Daarnaast maak je door het opschrijven van je dromen en doelen het echt. Het staat nu zwart op wit.

4 stappen naar succes:

  1. Stel je doelen op voor 2019. Wat wil je gerealiseerd hebben op het moment dat je eind 2019 op het jaar terugkijkt. Stel je jezelf geen doelen? Dan heb je uiteindelijk ook geen meetbaar resultaat.
  2. Maak een plan over hoe je de gestelde doelen gaat bereiken. Zorg daarbij dat je tijdslijnen aan zowel de doelen als de te nemen stappen hangt. Zo weet je concreet wat je komend jaar voor elk doel moet gaan doen en is je plan geen vrijblijvend document, maar een gids voor 2019.
  3. Reflecteer met regelmaat, bijvoorbeeld elke maand. Het geeft je houvast in waar je staat met de eerder gemaakte plannen
  4. Stuur bij waar nodig. Wellicht dat de gekozen weg naar je doel niet de juiste is gebleken. Door reflectiekun je voor jezelf inzichtelijk maken waar en op welke manier je moet bijsturen. Leer van de gevolgde route en bewandel een nieuw pad. Je kunt altijd je doelen bijstellen als anderen dingen of doelen in je leven relevanter zijn geworden.

Bij het volgen van deze 4 stappen kun je jezelf aan het einde van 2019 een schouder klop geven: Je hebt het voor elkaar! Jij hebt je doelen voor dit jaar behaald.

Wat is jouw belangrijkste doel in 2019? Laat het in de reacties hieronder weten.


One thought on “Hoe ben jij 2019 begonnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.