Een kikker voor een fijne dag

Ken je dat? Je kijkt al de hele dag op tegen een vervelende of moeilijke taak, en aan het einde van de dag heb je deze taak nog steeds niet gedaan. Het vreet aan je, kost energie en toch doe je het niet…. Tenzij de druk hoog is of de deadline nadert…

Sinds wij Brian Tracy’s boek Eat That Frog hebben gelezen beginnen we de dag met het eten van een kikker.

Die grote vervelende kikker

Serieus? Een kikker eten? Geen echte natuurlijk! Deze kikker staat symbool voor datgene waar je tegenop ziet of wat je continu uitstelt. Wij weten inmiddels dat het heel prettig is om deze kikker ’s ochtends als eerste aan te pakken.

Begin!

Het allerbelangrijkste wat we je willen meegeven is elke dag die kikker aan te pakken die je een doorn in het oog is. Creëer de juiste omstandigheden voor jezelf om deze kikker in de ogen te kijken en op te eten. Werk het eerste uur vanuit huis, zoek een rustige plek op kantoor of sluit je op jouw manier af. Dit voorkomt dat jij je laat afleiden door andere zaken die er op dat moment even minder toe doen zoals je collega’s of je e-mail.

Kikker werpt vruchten

Je zult zien dat zodra je een uurtje met je kikker bezig bent geweest je al een heel stuk gevorderd bent. Misschien slaag je er wel in om die taak zelfs volledig af te ronden. Lukt het je al om een voorstelling te maken wat voor fijn en euforisch gevoel dit geeft? De druk en de negatieve energie die je voorheen voelde zal wegvallen. Alles wat je daarna gaat aanpakken zal aanvoelen als iets makkelijks.

Elke dag een kikker

Hou de structuur erin en begin elke dag met een kikker. Deze kun je de avond ervoor al bedenken. In de ochtend kun je dan direct aan de slag en je hebt snel je eerste overwinning binnen.

Wil je verder geïnspireerd raken? Lees dan Bryan Tracy’s Eat That Frog

Afbeelding: varuka 123RF.com

One thought on “Een kikker voor een fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.