Behind the scenes: het kantoor

Sinds (half) september 2016 zit het kantoor van My Lovely Notebook niet meer in Amsterdam maar in Nuenen. Het is nogal een hele verandering, om van de hoofdstad naar een dorp in het Brabantse land te verhuizen. Maar ik droomde al heel erg lang van een fijn groot kantoor met apart magazijn erbij. En hier is deze droom ook werkelijkheid geworden.

Waarom was deze droom zo belangrijk?

Er zijn meerdere redenen waarom een apart kantoor en een groter magazijn zo belangrijk voor me zijn. Zo is het assortiment van My Lovely Notebook enorm gegroeid dus meer ruimte was echt nodig. Verder is het zo belangrijk om een eigen werkplek te hebben, waarmee je ook direct een beter onderscheid hebt tussen werk en privé. Daarnaast ontstaat er hierdoor ook de mogelijkheid om nog meer te groeien met de webshop en personeel aan te nemen.

Dat personeel aannemen was met mijn naderende zwangerschapsverlof vorig jaar ook echt noodzakelijk. En dat werkt dan toch ook echt het fijnste in een apart kantoor.

Aan de slag

Wel heeft het even geduurd voordat de droom zover was. Want ons kantoor was eerst een garagebox (zie foto mét lieve Jade Jasmijn nog in mijn buik). En het heeft nogal wat om handen gehad om deze om te toveren tot een fijn kantoor om te werken. En zelfs nu is het nog niet helemaal af. Maar wat een verschil met toen! En dit verschil laat ik vandaag graag aan jullie zien.

In de eerste week van de verbouwing heb ik in deze lege garagebox gewerkt en bestellingen verstuurd. Het was allemaal enorm provisorisch en erg onhandig, maar het is gelukt. Op de foto zie je de tafel die zowel als bureau en als inpak tafel diende.

Het eerste wat er gedaan werd zijn de muren. Deze moesten nodig gestuukt en geverfd worden. Om de ruimte groter en zo licht mogelijk te laten ogen hebben we gekozen voor volledig witte muren. Ook de vloer die er daarna in kwam moest licht zijn dus deze is ook wit. Met een structuur erin.

Er moest natuurlijk ook een grote kast komen voor alle mooie notitieboeken en fotoalbums. Dit is echter niet de enige kast die er inmiddels staat. Want er blijft veel nieuws bij komen!

Omdat het nu alsnog teveel op een garagebox leek (in verband met de garagedeur) en er dus helemaal geen natuurlijk licht binnen kwam besloten we om ook een glazen winkelpui erin te laten zetten. De garagedeur zoals je die nu bovenin op de foto ziet is inmiddels ook al weg en het laminaat bij de winkelpui is ook al afgewerkt.

Daarnaast hebben we een verstelbaar inpaktafel in het kantoor staan. Deze kan handmatig helemaal omlaag tot zithoogte maar ook afgesteld worden per persoon op staan hoogte. Daarnaast hadden we eerst slechts 1 bureau erin staan en je ziet op de foto ook al de afplaktape van het kleed wat we nog moesten kopen toen.

En daar is het kleed dan! Helemaal afgesteld op het moodboard wat ik gemaakt heb voor de styling van het kantoor. Want waar je natuurlijk roze zou verwachten heb ik juist gekozen voor geel, koper, oranje en groen.

Inmiddels is er een tweede bureau bijgekomen waardoor het ene bureau verticaal staat en het andere bureau er horizontaal tegenaan staat. Deze opstelling creëert als vanzelf een eigen plek.

Van garagebox tot kantoor

Het vele klussen en inrichten heeft ertoe geleid dat de garagebox nu echt is omgetoverd in een prachtig kantoor waar fijn gewerkt kan worden. Het kantoor is praktisch, maar toch ook weer erg mooi.

Met allerlei styling items heb ik ook geprobeerd om het een huiselijker gevoel te geven. Want dat er ergens gewerkt wordt betekent niet dat je er niet op je gemak hoeft te voelen. Het moet een frisse omgeving zijn zonder teveel prikkels, maar met een warm gevoel.

Daarom heb ik allerlei dingen gekocht en neergezet in de stijl zoals je hierboven ziet.

Maar ik mis toch nog iets. Wat zou jouw ultieme styling tip zijn?
En heb jij een apart kantoor en word je daar blij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.