Nkuku fairtrade collectie

My Lovely Notebook vindt duurzaamheid belangrijk. Een van onze prachtige merken die dat onderschrijft is Nkuku. Nkuku is gespecialiseerd in stijlvolle ecologische cadeaus. Producten van Nkuku worden volgens het fairtrade principe geproduceerd. Dit betekent dat de lokale bevolking niet alleen een eerlijke prijs ontvangt voor hun unieke producten. Ook zijn ze verzekerd van goede arbeidsomstandigheden en is er geen plaats voor kinderarbeid.

Duurzaam vervaardigd

De handgemaakte notitieboeken van Nkuku worden vervaardigd van uitsluitend natuurlijke materialen. Zo hebben wij in onze collectie varianten van leer, suede en linnen opgenomen. Dit geeft ieder item een uniek en eigen karakter. De pagina’s in de notitieboeken zijn gemaakt van zuurvrij papierkatoen, een zeer sterk materiaal. Hiervoor maakt Nkuku geen gebruik van speciale katoenplantages, maar halen ze het katoen uit de kledingindustrie. De stukken die deze industrie anders weg zou gooien vinden bij Nkuku een nieuwe bestemming. Voor het kleuren van de meeste van de leren, katoenen en linnen boekjes worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Hiermee bevestigt Nkuku nog eens haar ecologische karakter.

Oorsprong van Nkuku

Het Engelse bedrijf Nkuku en haar producten zijn geïnspireerd op traditionele artistieke vaardigheden, opgedaan in India en Afrika. De naam Nkuku ontleent zich van een dorp in Zambia waar de naam zichtbaar was op een traditioneel hutje. Door al deze inspanningen heeft Nkuku de mogelijkheid gekregen en genomen om zich aan te sluiten bij de BAFTS, de Britse vereniging voor fairtrade winkels.

Exclusief en fairtrade

Nkuku producten zijn exclusief en verkrijgbaar bij My Lovely Notebook. Naast notitieboeken werken wij aan uitbreiding van het Nkuku assortiment. Zoals handgemaakte tassen en fotoalbums, die op eenzelfde ecologische wijze geproduceerd zijn. Interesse in al deze mooie, verantwoorde producten en cadeaus? Neem dan hier eens een kijkje.

Afbeelding: eigen afbeelding

Onze collectie Nkuku notitieboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.