One little word

Het einde van 2017 is nu echt in zicht. Een tijd om het jaar af te sluiten maar ook om vooruit te kijken naar 2018. Misschien heb je wel al een aantal goede voornemens of doelen bedacht. Misschien heb je er ook nog wel niet over nagedacht en zoek je nog naar inspiratie voor het nieuwe jaar. Heb je er wel eens over nagedacht om een woord voor het jaar te kiezen en dat zoveel mogelijk toe te passen op je leven?

One little word

De beroemde Amerikaanse scrapster, Ali Edwards, begon in 2006 met One Little Word. Elk jaar kiest zij 1 woord waar zij zich gedurende het jaar op focust, wat ze onderzoekt gedurende het jaar, naar leeft, elke dag in haar dagelijkse leven probeert in te bouwen en waar ze over schrijft. Een simpel woord dat heel krachtig kan zijn en wat je dicht bij je draagt. Inmiddels is er een hele One Little Word stroming ontstaan en zijn er heel veel mensen die aan het begin van het jaar hun woord kiezen.

Transformation

Afgelopen jaar koos ik voor transformation, ofwel transformatie. Aan het begin van 2017 zat ik vol op in het revalidatie traject dat ik volgde om om te leren gaan met chronische pijn en was ik tegelijkertijd aan het re-integreren na een burn-out. Ik werd gedwongen om over mijn leven na te denken en op een andere manier te gaan leven. Ik moest mijn leven transformeren want vast houden aan mijn oude gewoontes, zou er voor zorgen dat ik niet beter zou worden. Ik heb mij gedurende het jaar vast gehouden aan mijn woord en terugkijkend op 2017, heb ik daadwerkelijk een transformatie gemaakt. Ik sta anders in het leven en kijk anders tegen zaken aan.

2018

In mijn notitie boek heb ik afgelopen jaar woorden bijgehouden die mij aanspraken. Woorden waar mijn hart sneller van ging slaan of waar ik af en toe zo’n aha momentje bij had. Ik heb nog geen keuze gemaakt wat mijn woord voor 2018 gaat worden. Daar ga ik de komende weken nog over schrijven en uitzoeken wat het woord is waarvan ik het gevoel heb dat het het beste past bij de doelen die ik in 2018 wil bereiken.

Hebben jullie al nagedacht over je doelen voor 2018? Welk woord past daar het beste bij?

Take care!

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.