Secretaressedag

Donderdag 21 april 2016 is het weer zover, in Nederland houden we de 27e editie van de secretaressedag. Sinds 1989 is dit een jaarlijks terugkerende dag waarbij secretaresses in het zonnetje worden gezet.

Dit van origine Amerikaans idee is geadopteerd om stil te staan bij de toegevoegde waarde van secretaresses voor een bedrijf en om het imago van het secretaresse vak te verbeteren. Niet alleen Nederland heeft deze dag omarmd, ook in landen om ons heen zoals België en de Scandinavische landen is het een dag waarbij men elk jaar weer stilstaat. Deze dag wordt nog aantrekkelijker gemaakt door het organiseren van evenementen en workshops.

De datum waarop secretaressedag valt is elk jaar anders. De dag daarentegen is altijd hetzelfde; secretaressedag wordt gehouden op de 3e donderdag van April. Op deze dag wordt ook de secretaresse van het jaar gekozen.

Van secretaresses wordt altijd  veel verwacht. Typen is een kunst dat vanaf het begin af aan een vereiste is geweest. Wist je dat secretaressedag, samen met aardgasreservere, het langste woord uit de Van Dale is die je met 1 hand (je linkerhand) kunt tikken.

Secretaressedag cadeau

Veras je secretaresse eens met een mooi (en nuttig) cadeau! Bijvoorbeeld een notitieboek uit onze uitgebreide collectie of een mooie tas. Bloemen zijn natuurlijk ook altijd leuk, het is alleen zo jammer dat je secretaresse daar maar een week plezier van heeft!

Bron: Wikipedia
Afbeelding: icephotos 123RF.com

cadeau idee secretaressedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.