Only Natural – Het nieuwe fairtrade merk bij My Lovely Notebook

Only Natural - Het nieuwe fairtrade merk bij My Lovely Notebook

My Lovely Notebook probeert zoveel mogelijk duurzame artikelen aan haar collectie toe te voegen. Met een trots gevoel kunnen wij dan ook zeggen dat er mooie nieuwe artikelen zijn toegevoegd aan ons assortiment. We nemen je mee in de wereld van Only Natural.

Producten – duurzaamheid

De producten van Only Natural worden zoveel mogelijk met de hand en van natuurlijke materialen geproduceerd. De kunst hierbij is om dan ook nog te werken met restmaterialen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er gebruik wordt gemaakt van textiel uit de kledingindustrie als restmateriaal alsook oude saries* waarvan gebruik wordt gemaakt. Dit zou je terug kunnen vinden in de omslag van een notitieboek of verwerkt tot handgeschept katoen papier. *(Een sari is een traditionele kledingstuk voor de vrouw. Veelal tref je deze in Azië aan.)

Producten – uniciteit

Only Natural onderscheidt zich door producten aan te bieden die geïnspireerd zijn op traditionele werkwijzen van ambachtslieden en handwerkers. Daarmee worden er originele en kwalitatief hoogwaardige artikelen geproduceerd. Door een goede prijs te betalen voorkomt men hiermee dat jongeren massaal het platteland verlaten om naar de stad te trekken en daar geld te verdienen. Op deze manier wordt het vakmanschap doorgegeven en gaat het niet verloren.

Fairtrade – mens en milieu

Fairtrade is eerlijke handel. Dat wil zeggen dat de personen die deze notitieboekjes produceren een eerlijk loon ontvangen. Daarnaast mag er absoluut geen gebruik gemaakt worden van kinderarbeid en moeten de notitieboekjes onder veilige werkomstandigheden geproduceerd worden. Hoe waarborgt Only Natural dit? Door naast het maken van afspraken ook regelmatig een bezoek te brengen aan de fabrikanten. Hiermee tracht Only Natural de leefomstandigheden van Indiase ambachtslieden, waar hun producten vervaardigd worden, te helpen verbeteren.

Wie is het merk Only Natural?

Het bedrijf Only Natural bestaat inmiddels al ruim 30 jaar. Opgericht in de begin jaren 80 door Ciska Jansen. Inmiddels gerund door 2 personen laten zij graag producten met een verhaal maken. In India vind men de oorsprong van deze verhalen. Only Natural is gecertificeerd door de Landelijke vereniging van Wereldwinkels. Deze is lid van de World Fair Trade Organization (WTFO).

Een selectie van de notitieboekjes van Only Natural bij My Lovely Notebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.