Dag van de fairtrade

Fairtrade is een term en een stijl die in de loop der jaren sterk is gegroeid. Na een langzame start begint het fairtrade principe dan eindelijk z’n vlucht te nemen. Denk maar eens waar je het allemaal in terugziet: kleding, voedsel, gebruiksartikelen, meubelen enzovoort. Op zaterdag 10 mei staan we stil bij fairtrade en wordt deze dag gevierd.

En dat is maar goed ook! Fairtrade doen we allemaal samen. Producenten, inkopers en consumenten maken hier allemaal onderdeel van uit. En hoe bewuster iedereen hiervan wordt een des te mooier onze wereld uiteindelijk wordt.

Officiële fairtrade organisatie

In 1989 is de officiële World Fair Trade Organization (WFTO) ontstaan. Zij hebben als missie om de omstandigheden van achtergestelde producers te verbeteren. De WFTO heeft leden in meer dan 70 landen in alle werelddelen. Zij zien toen op dat hun principes worden nageleefd en geven hier zelfs een keurmerk voor uit.

De principes van fairtrade

De WFTO hanteert een aantal principes. Enkele belangrijke zijn bijvoorbeeld:

  • Producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten
  • De werkomstandigheden zijn goed
  • Er is geen sprake van kinderarbeid of gedwongen arbeid
  • Men neemt het milieu in acht

Nkuku, het fairtrade merk van My Lovely Notebook

Het zijn de principes van fairtrade wat Nkuku een prachtig merk maakt. Wij zijn uiteraard al fan en de gedachten dat zij fairtrade principes hanteren maakt Nkuku een sterk merk. De handgemaakte notitieboeken worden uitsluitend vervaardigd van uitsluitend natuurlijke materialen. Zo is het leer zelf gelooid en zijn de pagina’s uit deze boekjes gemaakt van zuurvrij katoenpapier. Ze gebruiken hier de restanten uit de kledingindustrie voor die anders zouden worden weggegooid.

Naast bijvoorbeeld fairtrade chocola in onze persoonlijke sfeer is NKuku op zakelijk gebied hoe wij graag bijdragen aan fairtrade producten en het stimuleren hiervan.

Hoe steun jij fairtrade?

Afbeelding: Phumiphat Thammawong 123RF.com

onze fairtrade producten van Nkuku

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.