Een kennismaking met Prezi

Een kennismaking met Prezi

Vanuit mijn vorige blog kan ik een mooie sprong maken naar een korte kennismaking met Prezi. Want een mindmap is de basis voor een goede Prezi-presentatie. Maar laat ik eerst uitleggen wat Prezi precies is.

Het nieuwe presenteren

Prezi is een nieuwe manier van presenteren en een hele dynamische! Geef suffe slides en eindeloze opsommingen en lappen tekst zoals we gewend zijn van PowerPoint. Het geheel is als het ware een groot vel (ook wel het overzicht genoemd) waar je gedurende je presentatie op in en uit zoomt.

Visueel

Doordat een mindmap visueel makkelijker te onthouden is, zal een Prezi-presentatie sneller bij jouw publiek blijven hangen dan veel geschreven tekst. Een Prezi is eigenlijk een 3D weergave van een mindmap. Enorm overzichtelijk! En door het in- en uitzoomen, kun je het onderscheid maken tussen hoofd-en bijzaken.

Overzicht

Een overzicht is belangrijk om de context te kunnen weergeven aan je publiek en de onderwerpen zichtbaar te maken. Als je het overzicht meerdere keren in je presentatie laat terug komen, dan kun je je publiek het overzicht geven voordat je aan een nieuw onderwerp begint. Pas wel op dat door de bewegingen van het in- en uitzoomen jouw publiek niet misselijk wordt (ja echt!).

Afbeeldingen

Gebruik weinig tekst en veel mooie en pakkende afbeeldingen. Tekst lezen kost namelijk meer tijd dan een plaatje bekijken. En tijdens het lezen van de tekst hoort jouw publiek niet meer wat je zegt. Of bouw een koppeling in naar een grappig filmpje want humor moet kunnen toch? En jouw publiek zal je niet zo snel vergeten 😉

Doeleinden

Een Prezi kun je voor heel veel doeleinden gebruiken. Uiteraard voor het geven van workshops of trainingen. Of tijdens een beurs meer kunnen laten zien van jouw product of service. Ik heb bijvoorbeeld voor mijn eigen bedrijf en VA-service een bedrijfspresentatie gemaakt die op mijn website en LinkedIn-profiel te vinden is. Je geeft nét even die extra dimensie.

Nieuwsgierig geworden naar hoe een Prezi er echt uit ziet? Klik hier en ik hoor graag wat je er van vindt want dit is nog maar de basis.

Over Corina Evers

Corina - 39 jaar – mama van een tweeling van 6 - Virtual Assistant – ‘ontzorgt’ ondernemers met het uit handen nemen van diverse werkzaamheden - secretaresse op afstand - expertise: structuur en efficiency aanbrengen + maken van Prezi-presentaties en infographics– dol op allerlei soorten notitieboeken, het liefst in leuke, frisse kleuren. – Geniet van het leven - www.virtualfocus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.