Nooit verstuurde brieven schrijven in je notitieboek

Nooit verstuurde brieven schrijven in je notitieboek

Wat is er lekkerder dan even ongegeneerd je hart te luchten? Al je boosheid, frustratie en verdriet uit die pen laten schieten. Even niet nadenken over spelling of grammatica. Gewoon pennen, pennen, pennen. Een mooie manier om dat te doen én het nieuwe jaar frustratie-loos te beginnen, is om brieven te schrijven en deze vooral niet te verzenden.

Want soms wil je gewoon dingen tegen iemand zeggen die écht niet kunnen. Dingen die je zo verschrikkelijk dwars zitten, maar waarvan je weet dat – als je deze hardop tegen iemand uitspreekt – dat de relatie alles behalve ten goede komt. Of misschien zijn er een hoop dingen onbesproken gebleven tussen jou en een oude liefde, vriendin of iemand die niet meer leeft. Maar het zijn wél zaken die door jouw hoofd blijven spoken. En al die negativiteit is niet goed voor jouw (mentale) gezondheid. Weg ermee dus!

Gooi alles in die brief

Herken je jezelf in het bovenstaande? Pak dan gauw een notitieboekje erbij, een fijne pen en je kunt aan de slag. Het is eigenlijk heel simpel. Je schrijft de persoon waarmee je een appeltje te schillen hebt een brief, waarin je alles zegt wat je ooit hebt willen zeggen. Gooi alles er gewoon uit. Wees zo boos, verdrietig of gefrustreerd als je wilt. Concentreer je nergens anders op dan je hoofd leegmaken. Nadien klap je het boekje dicht en leg je het weg. Je zult zien: je voelt je 100 kilo lichter.

Opluchting

Dit notitieboekje wordt voor jou een verzameling brieven die je nooit zult verzenden. Het is alleen voor jouw ogen bestemd. Er staan dingen die je misschien niet zo zou formuleren in je dagboek. En dus ook niet (meer) kunt zeggen tegen diegene voor wie het bestemd zou zijn. Deze woorden zijn voor jou alleen. Een uitlaatklep om te spuien en jou opluchting te geven.

Relativeren op papier

Ik ben er onlangs mee begonnen en het voelt zo goed! Brieven aan mensen die ik ooit als vrienden beschouwde, een oude liefde, een liefde die nooit heeft mogen zijn. Op papier kom je er namelijk pas écht achter wat je dwars zit. Het helpt relativeren en alles op een rijtje zetten. Maar het helpt me vooral bagage achter me te laten. Heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden.

Heb jij al iemand in je hoofd aan wie je zo’n niet-te-verzenden brief zou sturen? – Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

2 thoughts on “Nooit verstuurde brieven schrijven in je notitieboek

  1. Tamara says:

    Mooi Daisy. Ik ben sinds 2007 al in zo een journal/dagboek aan het schrijven en het lucht enorm op. Ik zou het iedereen aanraden om dit te doen. Mij helpt het om eerst alles van me af te schrijven en dan kan ik dit tegen die persoon op een gewone manier vertellen wat me dwars zit

  2. Daisy says:

    Ah wat goed dat je dat zo doet Tamara! Het helpt mij inderdaad ook dingen ordenen als ik het eerst opschrijf. Zo kun je je frustraties ook op een normale manier verwoorden en goed onderbouwen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.