Jouw Lovely Staycation

De schatten van onze ‘achtertuin’ zijn ten onrechte nog onbekend. Waarom een staycation leuk en leerzaam is. Maar wat is dat dan een staycation? En hoe richt ik een staycation in?

Stay en vacation maakt jouw staycation

Zoals zich laat blijken is een staycation de samenvoeging van het engelse ‘stay’ (blijven) en ‘vacation’ (vakantie). Het draait hier om een blijfvakantie, of nog beter, een thuisblijfvakantie. Een fenomeen wat wij om ons heen steeds vaker zien en horen. Een staycation biedt perfecte mogelijkheden je eigen land, regio of stad te leren kennen. Want hoe vaak ben jij al in dat leuke park in de buurt of het museum in de stad geweest

Beginnen met een staycation is beginnen met onderzoek

Er zijn verschillende bronnen waar je uit kunt putten om voorwerk te doen op het gebied van je staycation. Het internet gaat je een heel eind op weg helpen. Met Google ligt de wereld aan je voeten. Lokale suffertjes bieden je informatie dichter bij huis. Bijvoorbeeld over een sport en spel event voor kinderen of over een gezellige braderie bij jou in de buurt. En misschien wel je allerleukste en allerbelangrijkste bron van informatie: Je eigen gezin! Iedereen heeft een stem en iedereen heeft een eigen idee.

Plan je staycation

Schrijf van te voren op wat je allemaal wil doen en wanneer je dit gaat doen. Op voorhand weet je nu of jullie niet teveel gaan doen of dat je juist nog wel wat erbij kan doen. Heb je je lijstje klaar? Dan kun je alvast een paar zaken voorbereiden:  Van wanneer tot wanneer ga je iets ondernemen? De reis er naar toe kan alvast uitgezocht en genoteerd worden en vergeet ook niet een kostenraming te maken. Zo heb je van te voren een idee wat die dag je gaat kosten.

Je bent er klaar voor!

Het enig wat jou nu nog rest is je staycation daadwerkelijk beginnen en er van genieten. Vind je het leuk om de herinnering aan je staycation levend te houden? Vind je het leuk om vrienden bepaalde dingen aan te raden? Leg vast wat je allemaal gedaan hebt en je kunt het altijd makkelijk terugzoeken en delen.

Inspiratie:

Ga je een pretpark of dierentuin bezoeken? Leuk! Zeker doen. Er zijn nog veel meer alternatieven. Denk ook aan het bos of het strand waar je prachtige dingen kunt ondernemen. Museum bezocht? Ga daarna naar de markt en haal allerlei lekkere dingen in huis. Verwen jezelf en je gezin, want ook dat is onderdeel van jouw staycation!

Heb jij al eens een staycation gehad of ben je van plan er eentje te nemen? We horen graag je ervaringen, tips en inspiratie.

handige staycation planners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.