Fountain pen day – dag van de vulpen

Fountain pen day – dag van de vulpen

6 november 2020 is het de dag van de vulpen, of internationaal: fountain pen day.
Aangezien we prachtige vulpennen in ons assortiment hebben, vinden we het leuk om hier aandacht aan te besteden.

Veel mensen hebben vroeger met vulpen geschreven op school en gebruiken hem inmiddels al jaren niet meer. Anderen hebben de liefde voor schrijven met vulpen nooit verloren en gebruiken deze pen nog dagelijks. Zelf ben ik team “herontdekker van de vulpen”. Sinds wij bij My Lovely Notebook Lamyin het assortiment hebben, kon ik het niet weerstaan om weer eens met een vulpen te gaan schrijven. En wat een genot! En naast dat ik een vulpen er ook gewoon heel mooi uit vind zien, schrijft het ook heerlijk!

Omdat het internationale Fountain pen day is wil ik jullie een paar leuke vulpen ideeën en tips geven.

1) Ga vandaag eens op zoek naar een mooi vel papier en schrijf iemand een handgeschreven brief met vulpen. Dat is eens wat anders dan een appje of een email.

2) Maak gebruik van deze dag om je vulpennen eens schoon te maken. Je kan je vulpen uit elkaar halen en het in een bakje water leggen. Of gebruik een lege cartridge en een glaswater om je pen schoon te maken, door het water op te zuigen vanaf de punt en het weer terug te plaatsen in het glas water. Doe dit 2x.

3)  Maak een social media post van een stukje tekst dat je met vulpen heb geschreven en maak daar een foto van. Zoals die van ons op Instagram. Dit kan je doen met een boodschap, een mooie quote of iets anders wat je graag wilt delen.

4) Kies eens een andere kleur inktpatronen dat je gewend bent. Misschien maakt het je creatiever of krijg je een ander gevoel bij het schrijven. Indien je overstapt naar een andere kleur, maak je vulpen dan eerst schoon op de manier zoals beschreven bij tip 4 of gebruik een andere vulpen voor een andere kleur.

5) Probeer eens een ander handschrift uit, als je niet tevreden bent over die van jou. Op Pinterest vind je heel veel inspiratie van diverse handschriften. Bewaar de foto’s van de handschriften die mooi vindt en probeer de letters na te maken, zoals op de foto. Leuk om jezelf op dit gebied eens te ontwikkelen.

6) Maak gebruik van onze actie: Speciaal op deze dag van de vulpen wordt elke vulpen vandaag gratis verzonden. Gebruik code: vulpen in de shoppingbag als cadeauboncode (alleen geldig binnen Nederland).

Neem vooral een kijkje in de webshop. We hebben vulpennen van het merk Visconti en Lamy.

Ik wens je veel schrijfplezier op fountain pen day!

Fountain pen day – dag van de vulpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.