Een kijkje in mijn notitieboekjes

Een kijkje in mijn notitieboekjes

Een passie voor schrijven heb ik altijd al gehad en dan het liefst zo netjes mogelijk. Op de middelbare school schreef ik tijdens de les aantekeningen op een kladblaadje om het vervolgens thuis keurig in mijn schrift over te schrijven, alles zo overzichtelijk mogelijk.
Zo ontstond er een passie voor organiseren en notitieboekjes, waarvan ik er in de afgelopen jaren al heel wat van heb verzameld. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes: ik gebruik ze overal voor. In dit artikel geef ik jullie een inkijkje in mijn notitieboekjes.

Net als het kladblaadje van vroeger zit er tegenwoordig altijd een klein notitieboekje in mijn tas die wél vies en rommelig mag worden en waar ik snel even iets in op kan schrijven als ik niet thuis ben: een leuke winkel waar ik ben geweest, een mooie tekst die ik lees terwijl ik ergens aan het wachten ben of een artikelidee die ineens in me opkomt. Vervolgens schrijf ik ze thuis over in het juiste boekje.

Inspiratie

Notitieboekjes vind ik handig voor praktische zaken zoals to-do lijstjes, planningen om orde en overzicht te creëren en een stukje bewustwording. Zo maak ik elke zondag een weekplanning en elke vrijdag een boodschappenlijstje. Om inspiratie op te doen pak ik mijn notitieboekje met door de jaren heen verzamelde recepten erbij. Lekkere recepten uit kookboeken, Allerhandes en andere tijdschriften. Op die manier hoef ik geen stapels tijdschriften te bewaren en heb ik al mijn favoriete recepten gebundeld in één notitieboekje.

Vakanties

Voor vakantieverhalen, leuke adresjes of inspirerende affirmaties heb ik ook aparte boekjes, die ik allemaal bewaar. Ik houd van stevige notitieboekjes, het liefst met een harde kaft en gelinieerd.
Tijdens vakanties of weekendjes weg schrijf ik op welke steden we bezocht hebben, in welke restaurants we gegeten hebben en bewaar ik toegangskaartjes van musea en visitekaartjes van leuke koffietentjes en winkels.

Een kijkje in mijn notitieboekjes

Mijn vakantie naar Amerika twee jaar geleden was voor mij een bijzondere reis. Ik heb toen naast alle aantekeningen ook een dagboek bijgehouden van persoonlijke dingen die ik tijdens de reis heb ontdekt: lijstjes van dingen die ik bij thuiskomst vaker wilde gaan doen en inzichten die ik heb gekregen tijdens gesprekken met inspirerende mensen.

Een kijkje in mijn notitieboekjes

Mijn favoriete notitieboekjes

Eén van mijn favoriete notitieboekjes is een boekje waar van alles en nog wat instaat. Ik heb zo vaak gehad dat ik bij een vriendin in een tijdschrift bladerde en een toffe website tegenkwam of ergens een boek zag liggen dat ik graag wilde gaan lezen. Bij thuiskomst was ik de titel alweer vergeten of ik had overal losse briefjes rondslingeren met leuke websites etc. Ik ben toen een speciaal notitieboekje begonnen om als deze leuke tips in op te schrijven.

Een ander favoriete boekje is die met lieve kaarten en quotes erin. Sommige kaarten vind ik te leuk om weg te gooien, daarom die bewaar ik ze in een notitieboekje.
Sinds kort ben ik een yoga opleiding gestart wat natuurlijk een goede reden was voor een nieuw notitieboekje. In zo’n geval kies ik voor een basic notitieboekje om mijn aantekeningen zo overzichtelijk mogelijk te houden, maar wél met een persoonlijke touch!

Een kijkje in mijn notitieboekjes

Een nieuw notitieboekje is voor mij echt een cadeautje. Je kunt het elke dag gebruiken, je leven lang bewaren en af en toe eens doorbladeren om herinneringen op te halen. Het is ontzettend leuk om een notitieboekje van een aantal jaar terug door te bladeren om te lezen wat je destijds bezighield en om te zien hoe anders je nu in het leven staat. Hoe je bent gegroeid en welke doelen je inmiddels hebt behaald.

Welk notitieboekje gebruik jij het meest en welke staat er nog op je verlanglijstje?

Over Merel Jegen

Ik ben Merel Jegen (27 jaar), net afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie en ik woon in het centrum van Alkmaar. Schrijven is mijn passie en ik wil graag mijn eigen tekstbureau starten om als freelance tekstschrijver/journalist aan de slag te gaan. Mijn interesses liggen op het gebied van yoga & mindfulness, human interest, lifestyle, interieur, tijdschriften en koken.
Als perfectionist heb ik een passie voor organiseren en notitieboekjes. Artikelideeën, leuke adresjes of mooie quotes; ik gebruik ze overal voor. Ik vind heel fijn om in deze drukke, digitale wereld iets tastbaars in handen te hebben waarin ik inspirerende dingen kan opschrijven. Op die manier creëer ik een klein rustmomentje voor mezelf om alles te ordenen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik jullie maandelijks met mijn artikelen mag inspireren op MLN over organiseren, productiviteit en balans brengen in je leven door middel van notitieboekjes!

Mereljegen.wordpress.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.