Dagboek bijhouden moeilijk? Nee joh!

Dagboek bijhouden moeilijk? Nee joh!

Handjes omhoog als je elke dag ruim de tijd hebt om in je dagboek te schrijven! Nee? Niemand? Oh, ik zie daar één iemand achterin. Dat begrijp ik wel, want ik kamp met hetzelfde probleem. Dagelijks zijn er zoveel grote en kleine taken die je aandacht vragen dat je aan het eind van de dag écht geen tijd hebt om nog een half uur met pen en papier de dag door te nemen. Eerlijk? Ik kijk ook nog liever een aflevering op Netflix. Maar daar is een makkelijke oplossing voor!

Eén zin per dag – dagboek

Er bestaan namelijk dagboekjes met de geniale titel: 1 zin per dag. Yes! Dáár kan ik me wel aan committeren. Want 1 zin duurt misschien… 3 minuten. Echt. Maximaal dat. Zoveel tijd heb je vast nog wel over voordat je een uur of 8 de binnenkant van je ogen gaat bekijken. Ook handig: 1 boekje gaat 5x 365 dagen mee. Kun je meteen voor de komende jaren vooruit.

Kort van stof

De mijne ontving ik op mijn vorige verjaardag en ik moet zeggen: ik kan me er aardig aan houden. Het is een mooie routine aan het eind van mijn dag. En als het een dag niet lukt, kan ik dat ook de volgende dag of de dag daarna doen. Omdat het maar één zin is (of net als ik heel klein schrijven, dan passen er vaak een stuk of 3. Ik vind het nu eenmaal lastig kort van stof te zijn) is het ook niet zo moeilijk om je dat een paar dagen later nog te herinneren. Je kunt gebeurtenissen noteren, al schrijf ik vaak mijn gevoelens op.

Zelf weten wanneer je dagboek begint

Omdat ik in december jarig ben, besloot ik hem te bewaren tot 1 januari. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt gewoon vandaag of morgen beginnen. Het dagboek bevat alle data van het jaar en daarbij kun je zelf het jaartal noteren. Na 31 december – de laatste bladzij – begin je gewoon weer vooraan voor het volgende jaar. Nu ben ik dus ruim 10 maanden op weg met mijn dagboek. Ik kan niet wachten tot ik de laatste pagina heb bereikt en weer vooraan opnieuw mag beginnen. Een nieuw jaar, schone lei en direct het inzicht in wat er is veranderd in het afgelopen jaar.

Cadeautip!

Ik ruik het perfecte Sinterklaas/Kerst/Verjaardagscadeau. (shop het One Line a Day 5 Year Memory Book hier!)

 

Denk je dat het jou lukt een ‘one line a day’ dagboek bij te houden? Waarom wel/niet? – Daisy

Over Daisy

Ik ben Daisy en blog op homeofdaisies.nl  over beauty, lifestyle en DIY. Omdat ik gigantisch chaotisch ben, heb ik altijd pen en papier bij de hand en heb ik werkelijk overal wel een notitieboekje voor. To do lijstjes, mijn blog, recepten en aantekeningen tijdens reizen. Schrijven maakt mijn leven overzichtelijk.

Eens per maand zal ik op mylovelynotebook.nl praktische tips en ervaringen delen over hoe notitieboekjes jouw leven leuker, makkelijker en georganiseerder kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.