Blue monday en de Helweek: een uitkomst voor jezelf

Blue monday en de HELWEEK

Blue Monday is bij de meesten bekend als de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Er worden een aantal redenen genoemd waarom mensen Blue Monday ervaren als een slechte dag. Dit heeft ermee te maken dat de gemiddelde persoon zich dan beseft dat er niks tot weinig van de voorgenomen goede voornemens terecht is gekomen. Één omdat men nog niet zo ver is als dat men had gehoopt of twee omdat men al gestopt is met de goede voornemens an sich. Daarnaast heeft men de dure en gezellige maand december nog vers in het achterhoofd. En als klap op de vuurpijl lijken de meeste vakanties nog zo ontzettend ver weg. Of je nu in dit fenomeen gelooft of niet, hij komt toch elke laatste volle week van januari weer terug. En wij hebben besloten tegengas te gaan geven.

Welkom in de Helweek

Tegengas geven wij in de Helweek. Een fenomeen dat uit een Helweek van het leger is gekopieerd en verder is vormgegeven door de bedenker, Erik Bertrand Larssen. Een Noorse mental trainer en coach die uitdagingen voor een breed publiek toegankelijk heeft gemaakt. In de deze week, die van maandagochtend 05.00 uur tot en met zondag 22.00 uur duurt, ga je jezelf op diverse fronten uitdagen. Helweek kun je elke week starten, mits voldoende voorbereid. Wij doen mee aan de nationale Helweek van 19 januari 2015.

Wat wordt er tijdens Helweek van je verwacht?

Zoals wij er naar kijken wordt er doorzettingsvermogen en discipline verwacht. Want Helweek doe je niet zomaar. Elke dag van de week wordt er van je gevraagd om vroeg op te staan, te sporten en gezond te eten. Maar ook dat je je overdag niet laat afleiden door privézaken als vrienden en familie, social media en in de avonduren kijk je geen TV. Wat je erin stopt zal ook de uitkomst zijn. Met andere woorden, geef alles met volledig focus en maak het jezelf niet te makkelijk. Je doet het uiteindelijk voor jezelf. 

Wat gaat Helweek je brengen?

Bovenstaande klinkt heftig, zal het in het begin misschien ook zijn, maar het is een relatief klein offer dat je brengt om jezelf verder te helpen. Daarnaast wordt je geholpen doordat er elke dag een ander thema behandeld wordt die je gaan helpen in je eigen ontwikkeling. Je krijgt elke dag een opdracht mee die je handvatten bieden om jezelf uit te dagen. Zo komen je gewoontes aanbod met de bedoeling om de goede te versterken en de slechte te veranderen, maar ook het buiten je comfortzone treden wordt een dezer dagen behandeld. Je gaat merken dat je tot meer in staat bent en ook dat je kleine dingen in het leven meer weet te waarderen.

Waarom Helweek?

Wil jij jezelf ook uitdagen? Wil je erachter komen hoe je je eigen grenzen kunt verleggen? Hoe je dingen beter kunt doen? Ben jij bereid om de confrontatie met jezelf aan te gaan en erachter te komen wat je meer kunt in 1 week? Lees dan het boek Helweek van Erik Bertrand Larssen en ga de uitdaging aan. Kijk ook eens naar wat Larssen er zelf over te zeggen heeft:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.