3 tips wanneer je geen voldoening meer uit je werk haalt

3 tips wanneer je geen voldoening meer uit je werk haalt

Elke baan heeft leuke en minder leuke kanten. Dat zal in ongeveer 95% van de gevallen wel blijken. In onze omgeving, en die is met vrienden, familie en (ex-)collega’s heel erg groot, zijn wij nog nooit iemand tegengekomen die alles, maar dan ook alles aan zijn of haar werk leuk vindt. Tuurlijk zijn er mensen die zichzelf gelukkig prijzen met het werk dat ze momenteel hebben. 100% tevredenheid echter is toch echt wat anders dan een leuke baan hebben.

Wanneer je er achter komt dat je niet meer een leuke baan hebt met elementen die je wat minder aanspreken. Dat je zelfs met tegenzin naar kantoor gaat of je heel erg verveeld bent heb je een aantal alternatieven. Zo kun je opzoek naar een nieuwe baan. Hoeft geen verkeerde oplossing te zijn zolang je je realiseert dat het gras bij de buren (vaak) niet groener is. Daarmee besef je dus meteen dat ook in elke andere nieuwe baan het nooit 100% leuk zal zijn.

Een ander alternatief is om het beste uit je huidige baan te halen. ’Maar’, horen wij je denken, ’ik verveel me ECHT heel erg in mijn baan’. Hierbij 3 tips om ervoor te zorgen dat je het plezier gaat hervinden.

1.  Waar haal je wel voldoening uit

Binnen je huidige kaders heb je inmiddels interesse verloren. En wat nou als je eens wat meer buiten die kaders gaat kijken? Kijk eens binnen het project of evenement waar je jezelf mee bezighoudt of er uitdagingen zijn die nog opgepakt en opgelost moeten worden. Bepaal in de uitdagingen die je ziet welke jou energie gaan geven. Pak deze uitdagingen een voor een aan. Zo neem je niet teveel hooi op je vork, zorg je dat je niet alleen maar andere zaken doet dan waar je voor aangenomen bent en je vind hernieuwde energie voor je dag.

2.   Kijk eens anders naar je werk

Een andere reden waarom je wellicht ’klaar’ bent met je werk is omdat je jezelf wel eens afvraagt: ’waar doe ik het allemaal voor’? Een gevoel waardoor je energielevel daalt in plaats van stijgt. Gelukkig bestaat ook voor deze innerlijk beleving een mooie en niet al te lastige oplossing: Denk simpelweg eens na over de impact die jij hebt. De reden dat je jouw baan hebt is er niet voor niets. Dat dient een hoger doel. Alleen zie jij die misschien niet. Op het moment dat je iets moet doen waarvan je het nut niet direct ziet doe dan het volgende: neem even de tijd om na te denken waar die taak die je op het punt staat te beginnen aan bijdraagt. Welk groter doel dient het of wie ga je heel erg blij maken met je taak?

3.   Zoek spanning

Verveling zo hebben we geconstateerd is niet prettig als je daar dagelijks mee te maken hebt. Een manier om hier mee om te gaan is niet zelf afwachten, maar juist de spanning op te zoeken. Werk je volgens standaard processen en procedures? Waarvan iedereen roept ’zo doen we het altijd hier’? Misschien aan jou de taak om eens serieus naar bepaalde werkwijzen te kijken. Wellicht kan het anders. Beter. Efficiënter. En hoe spannend is het om eens iets heel anders te doen.

Veel succes met het beste uit je baan halen!

Afbeelding: mexico70 / 123RF Stockfoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.